Összecsaptak az antifasiszták és Eric Zemmour támogatói Franciaországban (Videó)

2023. június 18. 12:43

A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük a zavargók megfékezése érdekében.

2023. június 18. 12:43
null

Éric Zemmour francia jobboldali politikus egy könyvdedikáló eseményt rendezett, azonban antifasiszta tüntetők miatt botrányba fulladt a rendezvény. Zemmour a Franciaország nyugati részén lévő Brest városában tervezett nemrég megjelent „Je n'ai pas dit mon dernier mot” ('Nem mondtam ki az utolsó szavam') című könyvének aláírását antifasiszta aktivisták zavarták meg, akik hangos Zemmour-ellenes felvonulással várták a politikust – számolt be a France Info.

Sajtóértesülések szerint a tüntetést a prefektus engedélyezte, ám néhány résztvevő gyülekezni kezdett a szálloda előtt. A tüntetőkhöz antifasiszta aktivisták csatlakoztak, kisvártatva mintegy 250-en lettek, ám ekkor eldurvult a helyzet, az összegyűltek ugyanis szidalmazni kezdték a politikust és megpróbáltak bejutni a szállodába, hogy megakadályozzák a dedikálást. Nem sokkal ezután

az antifasiszta csapat összetűzésbe került a jobboldali politikus támogatóival ami összecsapáshoz vezetett.

 A tüntetők betörték a szálloda ablakát és megdobálták a dedikálásra érkezőket. A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük a zavargók megfékezése érdekében.

Nyitókép: Twitter

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alkaloidablog
2023. június 21. 02:13
Itt valami olyan kurvára nagy gáz van készülőben, hogy azt még én sem gondoltam volna néhány éve. Pedig elég morózusan pesszimista tudok lenni. Ez akkora csinnadratta lesz, mint a Második Világháború. Azzal a különbséggel, hogy itt Európában nem lesz győztes fél, nem lesz Marshall segéllyel felpumpált nyugati rész. Az egész megy a levesbe, a győztesek más kontinenseken lesznek.
budapesti
2023. június 20. 16:22
El kéne kezdeni szervezni a keresztényeknek a maguk fegyveres önvédelmét, amíg nem késő.
Belacska
2023. június 18. 19:19
Fasiszták, antifák, kommunisták. Mindegy az elnevezés, a szélsőségesek egyformák, függetlenül attól, hogy nevezik magukat. Egy a lényeg: kőkeményen kellene a kormányoknak ellene fellépni. Csak sajnos van olyan, hogy a hatalom érdeke, hogy ezek létezzenek.
Oldalkosár
2023. június 18. 16:06
Az antifasiszták szélsőbalosok, akik az általuk legemberibbnek gondolt embertelen eszmék képviselői. Ennélfogva érthető, hogy egy diktatórikus ideológia követőiként bevallottan a szólás-és véleményszabadság ellen vannak. A nagyobb baj - amellett, hogy feszültséget keltenek a társadalomban és zűrzavart teremtenek az utcákon - hogy a XXI. századi bolsevizmus gombafonalai immáron egyre inkább fonják bele magukat az államok törvényhozásába és igazságszolgáltatásába Európa-szerte, és szövik át az Unió vezető testületeit. Ennek vagyunk a tanúi, és eme intézményesült ideológiai háború erkölcsi, anyagi hátrányait szenvedjük idehaza mindannyian.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!