A belga miniszterelnök szerint rossz ötlet megfosztani Magyarországot az uniós elnökségtől

2023. június 14. 17:47

Alexander De Croo ugyanakkor leszögezte, hogy ő is aggódik a magyarországi jogállamisági helyzet miatt.

2023. június 14. 17:47
null

Alexander De Croo belga miniszterelnök nem ért egyet azzal, hogy meg kellene fosztani Magyarországot az uniós soros elnöki tiszt betöltéséről. A politikus attól tart, hogy egy ilyen döntés visszásságot okozna, és ezzel helyzetbe is hozhatnák Magyarországot – számolt be a The Brussels Times.

A belga kormányfő kedden kijelentette, hogy ő is

aggódik Magyarország jogállamisági helyzete miatt.

Alexander De Croo azt mondta, Belgium és a kormány mindig világosan fogalmazott ezzel kapcsolatban, de szerinte egyáltalán nem jó ötlet megfosztani Magyarországot az elnökségtől.

Ugyanakkor hozzátette: „Véleményem szerint ez kontraproduktív lenne. Az elnökség nemcsak kiváltság, hanem kötelesség is. Arra kötelez egy tagállamot, hogy megmutassa színeit, hogy eljátssza elnöki szerepét, és hogy békéltető szerepet töltsön be”.

 

***

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. június 14. 22:16
Szinte elviselhetetlen az elszigetelődésnek ez a foka.
Hgelimert
2023. június 14. 20:47
A belga miniszterelnök szerint rossz ötlet megfosztani Magyarországot az uniós elnökségtől ------------------------------------- 1.Elnök?Krümmung? Stak a libcsinek vahn és a biciklinek, kurma a ku stumától. Ez a kurma, Krümmung libcsi ideológia, kurengály, degeneráció. A magyarnak a fájandja van, a re és ra stumátóla regerda. Ország? Nem rakom a hangot, ha az úr-tól ered, úgy nagyon kurka, korcs hang, és az úr az úra wera, úra. Ha sok ra s re stuma van, úgy a magyar, ősmagyar hang a rejku. Hisz regerda van, rengyár, rektár, raktár. A rengyárnak így rejku van, vagy a rakónak, a rejku reja a népnek. Én egy országtagadó vagyom, az egy habubsd persóna, newyorki cég. Vezető? Ez a hang igen szlávos, az uegh stuma magyaros formája uh stuma. De a magyarnak rejku van és regerda, így a hangok: rakó, raktár, rengyár, rektár, regény. A magyarnak regerdarakó, Regierungsrex, vagy rejkurrakó, Reichsrex van. Az elnk egy libernyák nyelvkakilás, democsokrata. 2.Szerint? Sor? Nem, szer-sor hangokat, indogermán ser stuma, dúrgerni a rakura, így azt mondjuk, hogy rekkint. 3.Ötlet?Gondol? Stak a libcsi gondol, gonduja van, gonosz, göndör. Ilyen hang nem van, magyarul a verstehen a rakni, denken a rakandni. Így olyan bullshit hang, hogy ötlet nem van, hanem mány-val(mahnen) vahn a rakandmány, ahogy a rekkent-től rekkentmány, az úgymond Beweis. 4. Foszt? Kis peis stumátó ered, de vannak faszább hangok, ahogy a szak stuma, szakant, hánt... vagy lo stuma, lovat, ró, ré stuma.
annakiss30
2023. június 14. 19:37
A politikus attól tart, hogy egy ilyen döntés visszásságot okozna, és ezzel helyzetbe is hozhatnák Magyarországot – számolt be a The Brussels Times." Milyen kis naiv vagyok :DDD már aszittem, miattunk aggódik...
balbako_
2023. június 14. 19:28
Ez a belga nem is olyan balga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!