Zavarban Von der Leyen bizottsága: már 8 tagállam tartja irreálisnak az Euro7-es javaslatot

2023. május 24. 09:45

Németország nem mer nyíltan állást foglalni a kérdésben.

2023. május 24. 09:45
null

A belsőégésű motorral szerelt járművek európai uniós tiltása után most az új Euro7 szabványok ellen lobbizik az olasz kormány – írta a La Stampa.

A Meloni-kormány mellett másik hét tagállam is „irreálisnak” tartja a javaslatot,

amely szerintük negatív hatással lenne az európia autóiparra. Az új Euro7 szabványt – amelyet még jóvá kell hagynia az EU Parlamentjének és a tagállami kormányoknak – ellenző dokumentumot Bulgária, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Magyarország, továbbá Franciaország írta alá.

Németország ugyanakkor távolmaradt a dokumentumtól. A La Stampa szerint ennek két fő oka van, egyrészt a német kormánykoalíciónak – amelynek tagjai Zöldek is – nincs egységes álláspontja a kérdésben, másrészt a dízelbotrány óta a Németország nem meri nyíltan kritizálni az Euro7-hez hasonló szabványokat.

***

 

Nyitókép: Getty Images

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. május 24. 16:49
eleve faszság az egész... megkapták a jenki ukázt, h Európa autóiparát tönkre kell tenni... ahogy tönkretették a Nokiát is... elektromos autózás, mi? miközben az áram 80%-a foszilis termelésű sok helyen? ma olvastam, h pl Ázsiában, ahogy olvadnak a gleccserek a Himalájában, és állnak le a vízerőművek, tucatjával építik a szénerőműveket... de van ilyen Németországban is... milyen szép, nem?
KBA98
2023. május 24. 16:17
Why isn't this dirty old whore put in jail? Ezt mocskos vén kurvát miért nem zárják már börtönbe?
Tatulus
2023. május 24. 13:15
Most mit csodálkoztok! Volt valaha értelmes javaslata a bizottságnak - vagyis a bigottságnak?
NoFace
2023. május 24. 12:44
Ahogyan Zelenszkij Ukrajna tönkretételéről lesz ismert az utókor számára úgy Ursula az EU tönkretételéről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik