Lengyel politológus: „Meg kell értenünk a magyar érdekeket, ami nem jelenti azt, hogy el kell fogadnunk azt”

2023. május 10. 09:35

„Az a benyomásom, hogy Orbán miniszterelnök hozzáállása is fejlődik” – fogalmazott Waldemar Paruch.

2023. május 10. 09:35
null

Egy éve hunyt el Waldemar Paruch lengyel politológus professzor. Az évforduló alkalmából a legutolsó vele készített interjút közölte a Wpolityce lengyel lap, amelyben Magyarország háborús álláspontja, és Brüsszel elleni csatározása is szóba került.

A professzor szerint „közös érdekeink vannak Európával kapcsolatban; ha Orbán veszít, Brüsszel azonnal a hetes cikkelyhez nyúlna, amit ma már nem tud használni.

Mi már a Fidesz győzelmének köszönhetően sokat nyertünk.

Meg kell értenünk a magyar érdekeket, ami nem jelenti azt, hogy el kell fogadnunk azt. Az a benyomásom, hogy Orbán miniszterelnök hozzáállása is fejlődik. Ami az uniós politikát illeti, ne legyenek illúzióink, az nem fog változni. Mindenkinek megvan a maga jogos érdeke” – fogalmazott utolsó interjújában Paruch.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 10. 17:26
Szégyellem, hogy lengyel eleim vannak!
LancelotDuLac
2023. május 10. 16:13
Lengyel politológus: „Meg kell értenünk a magyar érdekeket, ami nem jelenti azt, hogy el kell fogadnunk azt” Mit? a lopást? Vagy Putyin gyermekgyilkosságait???? ez az orbáni magyar érdek.
Zokni
2023. május 10. 15:31
Lengyel politológus: „Meg kell értenünk a magyar érdekeket, ami nem jelenti azt, hogy el kell fogadnunk azt” Nincs itt olyan, hogy magyar érdek. Orbánnak van érdeke. Többet megtudhat a Kaczynski ikrek közül attól, amelyik vhol ott nyugszik a közelben..
Akitlosz
2023. május 10. 12:41
"Az a benyomásom, hogy Orbán miniszterelnök hozzáállása is fejlődik." Hát ha az fejlődés, hogy büszkén megszavazza a szankciókat, aztán van orcája közpénzből a népet hergelni azzal, hogy mindezt a nép 97%-ának az akarata ellenére teszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!