Szakértő: Ha tényleg az ukránok szervezik ezeket az akciókat, Kassa bombázásához hasonló húzás jöhet

2023. május 05. 11:40

Az információs hadviselésnek megvan a maga jelentősége, de lassan teljességgel megszabadítjuk magunkat a valóságtól, ebből pedig a demokrácia leépítése és hibás döntések sorozata következhet, figyelmeztetett Vukics Ferenc.

2023. május 05. 11:40
null

Ilyen jellegű támadásokat az ukrán titkosszolgálat rendszeresen szervez, a britek és amerikaiak által kiépített hálózatokra támaszkodva, mondta az Ultrahang műsorában Vukics Ferenc azzal kapcsolatban, hogy a minap drón csapódott a Kreml épületébe. A szakértő szerint azonban a konkrét támadásba az amerikaiak aligha egyeztek bele. Úgy látja, Kijev gyakorta alkalmazza a kettős nyilatkozatok módszerét, gyakorlatilag lebegtetve nyilatkoznak bizonyos kérdésekről az ukrán vezetők, ezt láthatjuk a dróntámadással kapcsolatban is. 

Vukics Ferenc szerint ezeket a drónokat Moszkva külterületéről kellett elindítani az akcióhoz, olyan drónokról van szó, amelyek kereskedelmi forgalomban vannak. Ilyen eszközrendszerrel célzott támadást Vlagyimir Putyin ellen nem lehetett volna sikerrel végrehajtani, ennek a jelentősége csupán abban állt, hogy a nyugati média győzelemittas jelentéseket adhasson ki. A szakértő

nem tartja valósnak, hogy az akciót valójában Oroszország szervezte volna annak érdekében, hogy magához ragadja az információs kezdeményezést. 

Ha azonban tényleg az ukránok hajtják végre ezeket az akciókat, abban sem lesznek restek, hogy olyat hajtsanak végre, mint ami Lengyelországban történt. Sőt, olyan eset is következhet, mint Kassa bombázása 1941-ben, hívta fel a figyelmet Vukics. 

Noha az információs háború valóban fontos, valamiféle korlátok közé kellene szorítani, vélekedett a műsorban Vukics, mert jelenleg abba az irányba haladunk, hogy „teljesen megszabadítjuk magunkat a valóságtól”. Jelezte, a NATO-brand védelmére hivatkozva az amerikai hadsereg már jogot formálna arra, hogy a közösségi médiában korlátozza azokat a felhasználókat, akik éles kritikával illetik a szövetséget és a hadviselés a közösségi médiaplatformokra is kiterjedhet. Döntéseket hozni azonban csak a valóságból levont következtetések alapján lehet, a katonai vezetésnek is szüksége van a valós adatokra és tényekre, hangsúlyozta Vukics Ferenc.

 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

***

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. május 05. 17:35
Kassát is az ukránok bombázták és nem tévedésből, az amerikaiak kérték fel őket hogy Magyarországot beléptessék a háborúba Lenin élt, Leni él, Lenin élni fog mintájára Amerika mocsok volt, Amerika mocsok, Amerika mocsok lesz!
Akitlosz
2023. május 05. 15:57
"Döntéseket hozni azonban csak a valóságból levont következtetések alapján lehet," Dehogy is! Hülyeségek alapján is lehet döntéseket hozni.
Akitlosz
2023. május 05. 15:55
Mert milyen eset volt Kassa bombázása? Egyszerű tévedés volt, a nagypolitikának nem volt köze hozzá. A támadás célpontja az eperjesi szlovák rádióadó volt. Szlovákia ugyanis megtámadta a Szovjetuniót. Így teljesen logikus és érthető Eperjes támadása, adja magát a célpont. Míg ha Magyarországot akarta volna támadni Németország, Románia, Szovjetunió akkor ugyan nem Kassát választotta volna célpontnak egyik sem. Egy katona ember felkészültebb lehetne a kassai esetről.
Szeredai
2023. május 05. 15:44
Kassáról n+1 elmélet van, hogy ki és miért volt, nem kellene rá hivatkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!