Bloomberg: Európa új Nagy Károlyként köszöntötte Zelenszkijt Aachenben

2023. május 15. 11:30

A kommentárban kitértek rá, nagy boldogság, hogy az ukrán államfő megkapta a Nagy Károly-díjat, az egész ukrán néppel összefogva.

2023. május 15. 11:30
null

Európa új Nagy Károlyként ünnepélyes keretek között megkoronázta az ukrán elnököt – számolt be róla a Bloombergen megjelent kommentár, miután Zelenszkij átvette az uralkodóról elnevezett díjat a „földrész egységéért végzett munkájáért”.

A Bloomberg kifejezetten örült annak, hogy az ukrán államfő Nagy Károly-díjat, az egész ukrán néppel egyetemben.

Az elismerést még 1949-ben olyan személyek alapították meg, akik a II. világháború borzalmait követően végignéztek a földrész romjain, a látottak hatására pedig demokratikus, békés és jobb Európát akartak létrehozni.

Az EU valóban maga egy békeprogram, amely azonban a háború tisztítótüzében született, és amelyet minden körülmények között meg kell őrizni. Óriási éljenzés Zelenszkijnek és az ukránoknak, amiért megmutatták az utat – jelent meg az elemzésben.

A Nagy Károly-díjat évente egy aacheni polgárokból álló független bizottság adományozza azoknak a személyeknek, akik sokat tettek Európa egyesítése érdekében.

Nyitókép: INA FASSBENDER / POOL / AFP

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. május 16. 15:05
a békeszerződést írja alá?
lendvaiildiko
2023. május 16. 13:27
Nagy Károly büdös trikóban. Charles I. and the smelly T-Shirt.
Martell 2
2023. május 15. 21:15
Szégyen hogy ezek a nyugati libsi majmok Nagy Károlyról neveztek el díjat és az ukrajnai zsidó bűnöző is megkapta, Kalergi díjat kellett volna létrehozniuk, aki a fehér embereket akarta kipusztítani.
jánosbácsi
2023. május 15. 20:10
Vajon Orbán Viktor millen díjjat kapna ? A nagy szarkavaró szarka .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!