Új szlovák kormányt követel a felvidéki magyar pártszövetség

2023. május 06. 10:36

A Szövetség platformjai szerint hivatalnokkormányra van szükség.

2023. május 06. 10:36
null

Pénteken Rastislav Káčer külügyminiszter jelezte, hogy lemond miniszteri posztjáról. A Szövetség három platformja ezúttal egyhangúlag követeli Zuzana Čaputová államfőtől, nevezze ki a hivatalnokkormányt – számolt be az Újszó. A lap szerint már a második miniszterét veszíti el Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök két nap leforgása alatt, ezért

a Szövetség platformjai szerint itt az ideje, hogy az államfő kinevezze a hivatalnokkormányt.
  • Az MKP-platform nyilatkozatában úgy fogalmaz, remélik, Káčer mihamarabb jelzi távozásának okát, különben a hirtelen távozás gyanakodásra adhat okot. Berényi József, a platform elnöke szerint a közelmúlt eseményei és az, hogy a 14 miniszteri székből jelenleg 4 betöltetlen, bizonyítják, hogy az előre hozott választást már június 30-án meg kellett volna tartani.
  • A Híd-platform továbbra is kiáll Sólymos László a Szövetség Országos Tanácsának elnöke által közölt korábbi nyilatkozat mellett, melyben a Heger kormányt bírálja és a mihamarabbi hivatalnokkormány kinevezését sürgeti.
  • Az Összefogás-platformban politizáló Mózes Szabolcs, aki a Szövetség alelnöke is egyben, úgy gondolja: „Káčer úgy távozik, amilyen a miniszteri tevékenysége is volt. Megmagyaráz(hat)atlan”. A platform szerint ez egy újabb nyomós okot ad arra, hogy Čaputová lépjen az ügyben.

Nyitóképen: Zuzana Čaputová / MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
209158783
2023. május 06. 20:29
Nincs zűrzavar, Caputova elnök asszony ura a helyzetnek, pontosan tudja, mit kell tennie. Azt is tudja, hogy szlovákiai "magyar pártszövetség" politikusai Orbán-csicskák, tehát az országának érdeke, hogy ne tegye azt, amit azok követelnek.
olajfa1
2023. május 06. 19:47
Problémátok van tótok? AKKOR OLDJÁTOK MEG! Ez nem olyan mint a "magyar kérdés" hogy "MINDENÉRT ŐK A HIBÁSAK!"...
akkor ki
2023. május 06. 15:41
Helyes! Hajrá! Zavarjátok el a komcsi libsi szarháziakat!
djcs
2023. május 06. 13:52
Nincs olyan, hogy szakértő kormány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!