Szándékosan a hegynek vezette a repülőgépet – a nézettségért hajtotta végre a veszélyes mutatványt (VIDEÓ)

2023. május 13. 07:52

Húsz év börtönt kaphat a tettéért.

2023. május 13. 07:52
null

Trevor Jacob amerikai olimpikon snowboardozó, repülőgéppilóta, extrém sportoló és sikeres YouTuber bevallotta, hogy korábban a videói nézettségének növeléséért vezetett bele egy hegybe egy repülőgépet. Jacob az amerikai ügyészek szerint bűnösnek vallja majd magát szövetségi nyomozás akadályozásában, mivel megpróbálta elrejteni a bizonyítékokat – írta meg a BBC.

A 29 éves Trevor Jacob 2021 decemberében tette fel a YouTube-ra a repülőgép lezuhanásáról készült videót, azt sugallva, hogy baleset történt. A videót a mai napig több mint 2,9 millióan látták.

A vádalkuban azt mondta, hogy a képsorokat egy termékszponzorációs megállapodás részeként vette fel.

Jacob 2021 novemberében a kaliforniai Santa Barbara repülőteréről egyedül indult el egy repülésre, a gépére kamerákat szereltek. A kamerák mellett Jacob egy ejtőernyőt, valamint egy szelfibotot is magával vitt.

„Nem állt szándékában elérni a célállomást, hanem azt tervezte, hogy a repülés során katapultál a repülőgépéből, és videóra veszi magát, amint ejtőernyővel a földre zuhan, valamint a repülőgépét, amint az ereszkedik és lezuhan” – közölte Kalifornia központi körzetének ügyészi hivatala.

A repülőgép 35 perccel a felszállás után a Los Padres Nemzeti Erdőbe zuhant. A férfi ezt követően a helyszínre túrázott, ahol magához vette a felvételeket.

(Nyitókép: YouTube-képernyőkép)

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik