Mateusz Morawiecki az elnöki pozícióról: Most egészen más feladatok vannak a láthatáron

2023. május 05. 19:06

Nem tisztázott, hogy Andrzej Duda után ki fogja képviselni a lengyel kormánypártot.

2023. május 05. 19:06
null

Mateusz Morawiecki lehet, hogy 2025-ben megpályázza Lengyelország elnöki tisztségét. Egy lengyel lapnak nyilatkozva kifejtette a jelenlegi kormányfő, hogy 

Andrzej Duda, aki jelenleg (a Jog és Igazságosság jelöltjeként) második ciklusát tölti, a 2025-ös választásokon már nem indulhat az elnöki posztért. Egyelőre nem világos, hogy melyik politikus fogja képviselni a kormánypártot. A médiaspekulációkban Morawiecki kormányfő neve mellett Beata Szydło volt miniszterelnök, valamint Elżbieta Witek szejmelnök neve is felmerült. A PiS azonban egyelőre nem nyilatkozik.

Nyitókép: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. május 05. 19:47
Máté ,vazze, így jár a sok állibsi aki kegyelem kettest kapott töriből. Mohácsnál polyákok is voltak. Dzieki!!! ( köszönöm ) Nekimentek A Nagy Szulejmánnak. Ennyi volt. A háború nem akarat kérdése. Lankad faxxal , nem lehet.. Ezt csak Grün tudja legjobban..
Sincero
2023. május 05. 19:16
Álmodik Nagy-Lengyelország megálmodója - de nem sokáig. Ő is megy a levesbe, csak még nem tudja. Álmainak feladatai nem fognak neki összejönni. Nagy politikai jövőképre utal egy orosz tannyelvű gimnáziumot bezáratni... Jobban és bölcsebben tette volna, ha velünk tart és nem Zelivel - és felcsatlakoztatta volna hozzánk 2 déli szláv szomszédját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!