Megfigyelő léggömb hatolt be a lengyel légtérbe Belaruszból

2023. május 13. 11:57

Az eszközt a lengyel fegyveres erők légi műveleti központja észlelte a radarernyőkön.

2023. május 13. 11:57
null

Egy ismeretlen légi eszköz, feltehetőleg egy megfigyelő léggömb repült be a lengyel légtérbe Fehéroroszországból – közölte szombaton a lengyel nemzetvédelmi tárca hivatalos Twitter-oldalán.

Az eszközt a lengyel fegyveres erők légi műveleti központja (COP) észlelte a radarernyőkön. A radarkapcsolat egy idő után megszakadt vele, mégpedig akkor, amikor a tárgy a közép-lengyelországi Rypin község térségébe ért - derül ki a bejegyzésből.   

 A lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoka az önkéntes területvédelmi erők (WOT) ügyeletes erőit vezényelte oda az eszköz felkutatására

– közölte a nemzetvédelmi tárca.    

Witold Sura, a WOT szóvivője a sajtóval közölte: a fegyveres erők műveleti parancsnokságának alárendelt területvédelmi csoport szombat hajnal óta kutató tevékenységet folytat Rypin környékén.    

A tűzoltóság toruni parancsnokságának ügyeletes munkatársa megerősítette, hogy a tárgy miatti riasztás szombatra virradóan történt, a tűzoltókat viszont egyelőre nem mozgósították az ügyben.

(MTI)

***

Fotó: Chase Doak / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. május 13. 19:17
Meteorológiai kémléggömb. Kémkednek a lengyel időjárás után.
elfújta az ellenszél
2023. május 13. 14:07
Látta valaki? Van fénykép róla? Nem sok hitele van amit mondanak
fado
2023. május 13. 12:58
léggömbbűnözés
Finale*
2023. május 13. 12:45
Hm, nem bannam,ha Lengyelorszagot belogdosne egy kis haborura az EU.Rogton megjonne az eszuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!