Le Monde: Scholz eltörölné a vétójogot a külpolitikai kérdésekben

2023. május 10. 08:48

A német kancellár elsősorban a magyar vétóra utalt, amelynek kiiktatásával szerinte felgyorsulhatna a döntéshozatal.

2023. május 10. 08:48
null

A Le Monde tudósítást közölt Olaf Scholz Európai Parlamentben elmondott beszédéről, amelyben a német politikus amellett érvelt, hogy külpolitikai kérdésekben az Uniónak nem kellene ragaszkodnia az egyhangú döntéshez a jövőben,

hanem a minősített többség is elég lehetne a gyors döntéshozatalhoz.

A beszámolóban azt írják: a történelmileg közös pozícióhoz szokott Közép-Európának szembesülnie kellett a magyar vétóval, amikor az ukrajnai háború kitörése után gyorsan szigorítani és keményíteni akarták az Oroszországgal szembeni szankciókat. A tudósítás ennek kapcsán megjegyezte, hogy Orbán Viktor nem rejti véka alá a Moszkvához fűződő kapcsolatait.

Az erdeti francia nyelvű cikket a témában ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. május 11. 02:37
"Scholz eltörölné a vétójogot a külpolitikai kérdésekben". Most még a vétójogot törölné el. Az ellenzéket mikor akarja?
machet
2023. május 10. 20:01
Akkor ez teljes kiszolgáltatottság lenne.Távozni.
DE JÓ
2023. május 10. 17:42
1, Még egy kis idő, és a németek maguk fogják eltörölni Scholz-ot, meg az elmebeteg kormányát. 2, Szín' hazugság, hogy megakadályoztunk minden szankciót. Csak addig álltunk ellen, amíg a gyors összeomlásunkat eredményező szándékok alól nem kaptunk átmeneti derogációt. Ezen felül azt csináltak, amit akartak, minden mást mi is megszavaztunk. A gázvásárlásban például a korább európai vásárlások kb. 4%-át kitevő saját lehetőségünket mentettük meg, ami aztán még csökkentettünk is. A libsi Hálózat meg telehazudja a világot, hogy öntjük a pénzt az oroszoknak, hogy tudjanak háborúzni. Elmebeteg, mocskos, szándékos hazudozók ezek. 3, Az ukránok kb. harmadik éve folyamatosan úgy döntenek, hogy a kárpátaljai magyarok jogfosztása fontosabb nekik, mint a támogatásunk a politikai lépéseikhez. Ők tudják...
KBA98
2023. május 10. 17:18
A németek már régen eljátszották minden becsületüket! Ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!