Kiakadt a Le Monde, amiért vendégmunkások jöhetnek Magyarországra, de illegális migránsok nem

2023. május 22. 12:30

Orbán szereti magát „a bevándorlás elleni utolsó európai védőbástyaként” bemutatni, de a háttérben „szélesre tárja országa kapuit”, írja a lap szerzője.

2023. május 22. 12:30
null

A Le Monde arról közölt írást, hogy hogy ugyan Orbán Viktor miniszterelnök bevándorláspolitikája elutasítja a nyugati multikulturális társadalmakat, de valójában szüksége van a külföldi munkaerőre.

A szerző, Jean Baptiste Chastand emlékeztetett, hogy a Tisztelt Ház május 3-án megszavazta azt a nyilatkozatot, amely kijelentette

Ez azonban szimbolikusan is ellentmond a kormány által ugyanazon a napon előterjesztett „a vendégmunkások foglalkoztatásáról szóló” törvényjavaslatnak. Erről egyébként épp hétfőn vitáznak a képviselők.

Jean Baptiste Chastand úgy fogalmazott: Orbán szereti magát „a bevándorlás elleni utolsó európai védőbástyaként” bemutatni, de a háttérben „szélesre tárja országa kapuit”.

Nyitókép: Facebook

***

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József Kiss
2023. május 25. 16:44
Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne tudjon valaki különbséget tenni a határon erőszakosan betörő tömeg és a békés munkára jelentkezők között.
Reszelő Aladár
2023. május 25. 08:38
A lényeget nem értik. Nem élni, hanem dolgozni jönnek ide. Ráadásul határozott időre. Ismerjük a nyugat történetét, tudjuk mit és hol rontottak el. Lesznek majd itt is tartósan letelepedők (legálisan most is van erre lehetőség) szívszorító történetek a szerelmesek elszakadásáról és a lipsi narratíva minduntalan korlátlan bevándoroltatást akar majd. De mi nem.
Igazszó
2023. május 23. 10:59
Mivé silányult ez a valamikor jobb időket megélt flanszia újság is? Szégyen rájuk ez a sötét propaganda.
florin
2023. május 22. 19:18
Az összes magyar gyarmatról szabadon jöhetnek hozzánk az illegális migránsok...... ja, hogy Magyarország nem gyarmatosított más országokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!