Mi történik Szerbiában? – több mint száz belgrádi iskolában volt bombariadó

2023. május 17. 10:33

Két héttel ezelőtt egy 13 éves, hetedikes diák az iskolájában lelőtte kilenc társát és az iskolaőrt, valamint egy tanárt és további öt diákot megsebesített.

2023. május 17. 10:33
null

Több mint száz belgrádi iskolában volt bombariadó szerda reggel, a rendőrség ellenőrzi a helyszíneket, az oktatás a szóban forgó iskolákban vagy elmarad, vagy távoktatás formájában zajlik ezen a napon – közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint

szerda hajnalban 78 általános és 37 középiskola e-mail címére érkezett fenyegetés.

Az utóbbi egy év során több – később hamisnak bizonyult – bombariadó is volt a szerbiai iskolákban, a hatóságok minden esetet kivizsgáltak, ám nem hozták nyilvánosságra a nyomozás eredményeit, csak annyit közöltek: a levélírók között volt kiskorú fenyegető, de olyan is történt, hogy külföldi címről érkezett a levél.

A fenyegetéseket egyebek mellett azért is veszik komolyan, mert két héttel ezelőtt egy 13 éves, hetedikes diák az iskolájában lelőtte kilenc társát és az iskolaőrt, valamint egy tanárt és további öt diákot megsebesített. A fiú pszichiátriai megfigyelés alá került. A kormány pedig szigorú intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett állandó rendőri felügyeletet vezetett be az ország minden oktatási intézményében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2023. május 17. 16:21
Ja, a cia mindig ráakaszkodik az elégedetlenkedőkre, ha abból valami haszna származik. De, hogy már gyerekharcosokkal próbálkozik, az undorító. Lehet, hogy őket nem kell olyan jól megfizetni, mint a felnőtt, kiteljesedett hazaárulókat?
-Zsolt-
2023. május 17. 12:50
Vucic! Mi a helyzet? Már Kisputyinisztánban is lázadoznak?
Odone Ricci
2023. május 17. 12:11
Ha balos kormány lenne és nem épülne a Belgrád -Bp. gyorsvasút, akkor jók lennének ők is, ahogy jelenleg a horvátok és szlovénok, akik buzgón bontják le a két ország közötti magas kerítést, mondván a schengeni országokban erre nincs szükség. Találgassunk még, miért a bombariadó, miért történik az, hogy egy 14 éves gyerek Belgrádban lövöldözget egy ált.iskolában, melyben nyolc kisgyerek és egy felnőtt esett áldozatul és sok a sérült ? Ez eddig nem volt "szokás" Szerbiában és általában Kelet-Közép- Európában.
lemez
2023. május 17. 11:30
Dogozik europában a cia.Nemhiába volt itt az a szarkavaró luvnya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!