Előkelő pozícióra tett szert Szijjártó Péter

2023. május 31. 17:38

A magyar diplomácia vezetője lett az EU második leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere.

2023. május 31. 17:38
null

Miután a lett külügyminiszter, Edgars Rinkevics a hazájában elnök lett, a magyar tárcavezető előrelépett egyet a képzeletbeli ranglistán, és 

az EU második leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere.

Szijjártót alig valamivel előzi meg luxemburgi kollégája, Jean Asselborn – ismertette a Blikk.

A lap megjegyezte azt is, ahogy annak idején Angela Merkel távozása után Orbán Viktor lett a legtapasztaltabb EU-s vezető, úgy Szijjártó Péter is „célegyenesben van, hogy a legnagyobb tapasztalattal rendelkező külügyminiszter legyen az Unióban”.

„Mindig tisztelettel voltunk egymás iránt”

A magyar külügyminiszter közösségi oldalán gratulált is Rinkevicsnek az elnöki kinevezéséhez. Mint fogalmazott, „nem értettünk mindig mindenben egyet, de mindig tisztelettel voltunk egymás iránt, és mindig azt kerestük, hogy miben tudunk együttműködni, ezáltal hazáink javát szolgálni”. „Volt is rá időnk és alkalmunk, ugyanis

– derült ki a bejegyzésből.

„Gratulálok, Barátom!” – zárta a bejegyzését Szijjártó Péter.

A vonatkozó posztot alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. június 03. 04:33
Szijjarto jol csinalja a munkajat, tobbek kozott azert is, mert megtanult angolul, eppugy mint Orban. Politikusok kozt rajtuk kivul nem sokan tudnak targyalokepesen beszelni. A libsik kozul meg szinte senki sem. Hogy akar itt vezeto politikus lenni Dobrev, Gyurcsany vagy Karigeri? Makizaj talan meg tudhat is angolul, noha amennyire ostoba, nem feltetelezem rola, hogy a yes es no-n, meg hogy menjunk harcolni az oroszok ellen tudna mast is.
Kecmec
2023. június 01. 06:54
Bravo, gratulálok végre van egy olyan külügy miniszterünk aki határozottan ki áll a magyar emberek jogaiért!
szürkeSzarvas
2023. május 31. 19:21
nempolitizálok
2023. május 31. 18:12
A libsi fogyóeszköz, nemsokára ez az EU-s csürhe is megy a kukába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!