Ökumenikus istentiszteletet tartottak Varsóban a homofóbia ellen

2023. május 22. 18:00

Az oltárt szivárványos zászlóval és szivárvány színű gyertyákkal díszítették.

2023. május 22. 18:00
null

A Humenonline számolt be arról, hogy május 19-én pénteken ökumenikus istentiszteletet tartottak Varsóban, ahol három nagy keresztény egyház képviselői imádkoztak a homofóbia, bifóbia és transzfóbia által motivált erőszak megszűnéséért, valamint az LMBTQ-személyek biztonságáért.

A varsói református egyházközség, valamint a Hit és Szivárvány Alapítvány (Fundacja Wiara i Tęcza) által szervezett istentiszteletet Michał Jabłoński, a Lengyelországi Református Egyház, Halina Radacz, a Lengyelországi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház és Maciej Biskup domonkos rendi szerzetes atya vezették.

A lap hangsúlyozta, hogy nemcsak az erőszak ellen imádkoztak, „hanem a gyűlöletkeltő törvények eltörléséért is, valamint a civil szervetekért, mindazokért, akik támogatják őket, továbbá a családon belüli szeretetért – legyen az vérszerinti vagy választott család”.

A protestáns egyházi gyülekezet arról írt közösségi oldalán, hogy

Valamint arra is kitértek, hogy „hálát adunk Istennek, hogy így találkozhattunk. Hisszük, hogy ez a találkozás jó gyümölcsöt fog hozni”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Parafia Ewangelicko-Reformowana w Warszawie Facebook-oldala

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. május 23. 20:15
Aztán elővették az ukrán zászlót és Slava Ukrajna kiáltások közben seggbe kúrták egymást :)
Leskelődő
2023. május 23. 13:48
Az igazán ütős hír az lenne, hogy harsány transzaktivisták imádkozak a világ keresztény üldözöttjeiért.
ecceeecce
2023. május 23. 12:56
A képeken az látszik, hogy vannak mások is a celebrálókon és firkászokon kívűl. Na az, hogy???
Alphomega
2023. május 23. 12:05
1. Valóban nem jó az erőszak, mindegy ki ellen irányul. 2. Javasolnám ezeknek a felekezeteknek a Biblia első oldalon való kinyitását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!