Forma-1: törölték a hétvégi olaszországi programot az áradás miatt

2023. május 17. 13:33

A jelenlegi körülmények között lehetetlen lenne biztonságosan megrendezni a versenyhétvégét.

2023. május 17. 13:33
null

Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölték a hétvégére tervezett Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj teljes programját.

Az F1 szerdai közleménye szerint a döntés az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetéseket követően született meg.

Az indoklás szerint a jelenlegi körülmények között lehetetlen lenne biztonságosan megrendezni a versenyhétvégét, ezen túl pedig a szervezők nem akarnak további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és a rendvédelmi szervekre. A Forma-1-es vb így a jövő hétvégén sorra kerülő Monacói Nagydíjjal folytatódik.

(MTI)

Nyitókép: EVA MARIE UZCATEGUL T / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. május 17. 18:24
A Girón is csaknem vizibicikli-szakaszt kellett beiktatni.
need-info
2023. május 17. 15:10
Lassan a menekültek miatt kell törölni, nem az időjárás miatt...
apika2
2023. május 17. 14:47
Mindenesetre jó döntés volt eltörölni ezt a hétvégi eseményt. Szerintem.
Kormánypárti2
2023. május 17. 14:23
Csináljanak motorcsónak versenyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!