Nyugatra tartó radioaktív felhőről beszél a Kreml, független bizonyíték nincs erre

2023. május 20. 08:01

Az oroszok állítása szerint a szegényített uránnal töltött lőszerek megsemmisítése okozta ezt. Állításaikat más bizonyíték nem támasztja alá.

2023. május 20. 08:01
null

A szegényített uránnal töltött lőszerek megsemmisítése egy radioaktív felhőt okozott, amely Európa felé sodródik – idézi a TASZSZ hírügynökség Nyikolaj Patrusevet, a Biztonsági Tanács titkárát. Kritikával illette azt is, hogy Biden újabb, ukránoknak szánt támogatásokat jelentett be, szerinte az ő hibájuk a radioaktivitás emelkedése. „Lengyelországban már most megnőtt sugárzást mértek” – állítja Patrusev, továbbá szerinte vegyi és biológiai fegyvereket fejlesztenek Ukrajnában az amerikaiak. Patrusev nehezményezte azt is, hogy az amerikaiak még mindig nem kértek bocsánatot, amiért 1945-ben atombombát dobtak Hirosimára és Nagaszakira. 

Patrusev állításaira más bizonyíték nem áll rendelkezésre. Az Európai Bizottság alatt működő, folyamatos frissülő térképet közlő Radioactivity Environmental Monitoring oldal szerint sem Ukrajnában, sem máshol Európában nem látható kiemelkedő sugárzás, az egész kontinensen hasonló, egészséget nem veszélyeztető szinten állnak a mutatók.

Európai nukleáris sugárzási térkép szombat reggel (forrás: Radioactivity Environmental Monitoring)
Európai nukleáris sugárzási térkép szombat reggel (forrás: Radioactivity Environmental Monitoring)

 

A szlovák meteorológiai szolgálat is cáfolja a nukleáris felhőről szóló állításokat, szerintük az adatok ezt nem támasztják alá. Állítják: tíz perc alatt észlelnék, ha valahol gyorsan megemelkedne a sugárzás, és az erről szóló információk azonnal az illetékes nemzetközi hatóságokhoz kerülnének.

Hogy ezek a lőszerek valóban atomkatasztrófát okoznának, az az oroszok állításával szemben erősen kétséges, erről alábbi cikkünkben írtunk részletesen:

Nyitókép: Hendrik Schmidt / DPA / AFP

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orban 1 g3c1
2023. május 20. 19:16
Itt mindenki retardált? Köztudott hogy a szegényített urániumból készült lőszer vagy páncél,merthogy az abrams-ek páncélja is abból van, NEM RADIOAKTÍV. Azt hogy radioaktív, csak az orosz propaganda próbálja elhitetni az emberekkel és úgy látszik hogy az itt jelen lévőket jól át is verték.
pipa89
2023. május 20. 14:02
Benyújtjuk a számlát a briteknek és a jenkiknek egyaránt!
világbéka
2023. május 20. 13:49
Az ötvenes években a terhes nőknek piacra dobott Contergan súlyos károsodást okozott a magzatoknál, és most egy kutatás bebizonyította, hoyg a gyógyszergyár ezt pontosan tudta is. A Grünenthal német cég által kifejlesztett thalidomidot az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején a nemzetközi piacra is bevezették a terhes nők reggeli rosszullétének kezelésére. Németországban Contergan néven hozták forgalomba, a világ más részein Distaval volt a neve. A gyógyszer szedése miatt csak Németországban mintegy ötezer csecsemő született fejlődési rendellenességgel, közülük mintegy 2400 még ma is él. Sok áldozat végtaghiánnyal, deformált végtagokkal vagy súlyos idegkárosodással született. A Münsteri Egyetem által készített jelentés szerint amikor a szakértők elkezdték felismerni a kapcsolatot a thalidomid és az idegkárosodás között, a gyártó szándékosan hamis információkat adott ki, és elpalástolta azt, ami tudomására jutott a gyógyszer mellékhatásairól. A jelentés azt is kiemelte, hogy a cég késleltetési taktikát alkalmazott, hogy a magas forgalmat elérő gyógyszert amilyen hosszan csak lehet, a piacokon tartsa. "A gyártó sok embert megmenthetett volna a szenvedéseitől, ha visszavonta volna a Contergant a piacról az után, hogy számos jel mutatott egészségkárosító mellékhatásaira" - közölte Barbara Steffens, az állam egészségügyi minisztere. Mrs. Wirtz zsidó származású volt , és a náci rezsim alatt az egész család szégyenbe esett. Be se szántották a gyártó céget, ma is működik és gazdag. https://de.wikipedia.org/wiki/Wirtz_(Familie)
budihazi gabriellák
2023. május 20. 13:28
Egybites ruszki propaganda ezt is csak a mókus agyú győzikék szopják be:DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!