Hoppá: elítélte a Nyugat Koszovót

2023. május 28. 11:26

Nem jött be Bidenéknek az, hogy a koszovóiak erőszakkal törtek be épületekbe. A nagy uniós országok is megorroltak a kis nemzetre.

2023. május 28. 11:26
null

Az Egyesült Államok határozottan elítéli, hogy a koszovói kormány erőt alkalmazott a fennhatósága alatt álló terület északi, szerb többségű részén – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Antony Blinken közleményében arra hívta fel figyelmet, hogy a koszovói hatóságok az Egyesült Államok és Koszovó európai partnereinek tanácsa ellenére léptek fel erővel.

Észak-Koszovó szerbek lakta részén a szerb nemzetiségű lakosság egy csoportja blokádot állított egyes önkormányzati épületek elé, a tiltakozók ellen a rendőrség könnygázt is bevetett pénteken.

Az amerikai közlemény szerint a hatósági intézkedés nagy mértékben és szükségtelenül élezte ki a feszültségeket, aláásva a nemzetközi erőfeszítéseket a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálása érdekében, ezért arra szólítják fel Albin Kurti koszovói miniszterelnököt, hogy változtasson politikája irányán.

Az USA mellett Franciaország, Olaszország, Németország és Nagy-Britannia is elítélte a történteket.

(MTI/Politico)

Nyitókép: STRINGER / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2023. május 29. 19:33
Ki ez a hoppázós seggtermék??????
Namond
2023. május 28. 17:03
Csak Szerbia és Magyarország maradt ki az USA katonai támogatásából - Mandíner Namond 2022. október 2. 8:54 Aha, A Balkánon most, a mesterségesen húzott határok ellenére béke van. Az Ukrajnai biznisz tavaszra véget ér. Ideje tehát a Balkánt és az északi országokat telehordani - a globális pénzpiacon keresztül úgyis mások fizetik - amerikai fegyverekkel, hátha valamelyik elsül és akkor célzottan lehet mindkét esetleg három felet fegyverrel ellátni.
trl9
2023. május 28. 16:35
Hoppás cikket nem olvasok!!!
roughneck
2023. május 28. 15:04
Nincs itt semmi latnivalo, kerem! Az ukran biznisz prioritast elvez. Meg egy haborus gocpont Europaban mar egy kicsit sok lenne! Ha az nincs, akkor most megint meg lehetne bombazni Szerbiat amugy demokratikus bekeszeretetbol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!