Izrael hadat üzent a Coca-Colának

2023. május 04. 18:34

Az izraeli gazdasági miniszter szerint túl drága a kóla.

2023. május 04. 18:34
null

Nir Barkat izraeli gazdasági és ipari miniszter bejelentette: hadat üzen Izrael a Coca-Colának, mivel a helyi kólaleányvállalat 6,7%-os áremelést hajtott végre.

Barkat küldött egy levelet a Coca-Cola Israelnek, melyben leszögezte, hogy egyes termékeket vizsgálat alá von,

Barkat szerint nem indokolt az áremelés, miközben az élelmiszeripari alapanyagok – a termeléshez szükséges áruk – árai és a tengeri szállítás árai csökkentek.

A heves indulatokat az váltotta ki, hogy egy 1,5 literes kóla 800 forintnyi sékel.

Yonatan Bezalel, a gazdasági és ipari minisztérium költségvetési osztályának és árellenőrzésének vezetője pedig azzal vádolta meg a Coca-Colát, hogy „a versenyügyi biztos május 10-én kelt közleményének megfelelően monopol helyzetben van a kólaitalok (normál és diétás) piacán”.

„A rendelkezésünkre álló információkból úgy tűnik, hogy az Ön által gyártott és forgalmazott fő kólatermékek árai a legdrágábbak a kategóriájukban. A nemzetközi piacokkal való összehasonlító vizsgálat arra utal, hogy az izraeli kólatermékek a világ legdrágábbjai közé tartoznak. A közelmúltban, a cukros italok adóztatásának eltörléséhez közeledve, az Önök cége bejelentette, hogy jelentős mértékben megemeli termékeik árát, oly módon, hogy az Izrael egész italágazatát érintheti” – idézi a politikust a Neokohn

A cég három hetet kapott, hogy teljesítse a követeléseket.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Letmeread
2023. május 06. 10:33
Tegyük hozzá, hogy Izraelben a viz5a legdrágább alapanyag. És sokkal drágább mint máshol a világon.
Odone Ricci
2023. május 05. 18:14
Sok gyerek cukros italokkal nő fel és csodálkozunk, hogy egyre több a diabéteszes felnőtt. A forrásvíznél, ásványvíznél, kifacsart friss gyümölcslénél nincs egészségesebb ital. Próbáljunk egy kis szelet nyershúsra coca colát önteni. Majd írjátok meg az eredményt.
ehun
2023. május 04. 23:23
A zéró itt sem jó...https://nyelvszikra.blogspot.com/2022/08/a-zero-kultura-felemelkedese-es-bukasa.html
laszlokiss597
2023. május 04. 22:58
Antiszemita a coca!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!