Egy nap alatt 22 rakétát lőttek ki Izrael felé a Gázai övezetből, sebesültek is vannak

2023. május 02. 19:23

A rakéták közül tizenhat lakatlan területen landolt, négyet elfogtak a légvédelem ellenrakétái, kettő viszont lakott helyen robbant fel.

2023. május 02. 19:23
null

Huszonkét rakétát lőttek ki Izrael felé a Gázai övezetből kedden – jelentette az izraeli média az illetékes hatóságok beszámolói alapján.

A rakéták közül tizenhat lakatlan területen landolt, négyet elfogtak a légvédelem ellenrakétái, kettő viszont lakott helyen robbant fel.

Utóbbiak közül az egyik – az izraeli mentőszolgálat jelentése szerint – megsebesített három kínai vendégmunkást egy építkezésen Szderót városban, egyiküket közepesen súlyosan, kettejüket könnyebben.   

ez az arány alacsonynak számít a kilencven százalék feletti korábbi elfogási rátához képest.

Az izraeli hadsereg vizsgálja a gyöngébb teljesítmény okát, noha az adatok a jelentős számbeli különbségek miatt nehezen hasonlíthatók össze régebbi statisztikákkal: például egy korábbi - Hajnalhasadás nevű - hadműveletben ezeregyszáz rakéta nyomán mértek kilencvenhat százalékos sikert.

Libanonból kilőtt rakéták ellen is bevetették a Vaskupolát korábban

a rendszernek lakott területekre becsapódni készülő 28 rakétát kellett volna feltartóztatnia, de hármat nem sikerült elfognia.   

A mostani rakétatámadás előtt az izraeli hadsereg tankokkal is lőtt célpontokat a Gázai övezetben, válaszul négy, reggel Izrael felé elindított palesztin rakétára. Ez utóbbiakat azért lőtték ki, mert éjjel egy izraeli börtönben életét vesztette Kader Adnan, az Iszlám Dzsihád terrorszervezet egyik őrizetbe vett vezetője, aki nyolcvanhat napja éhségsztrájkot folytatott. Ezek a gázai támadások nem okoztak sebesülést vagy anyagi kárt.

 

(MTI) Nyitókép: a fotó illusztráció, nem a mostani esetet ábrázolja. MTI/EPA/Mohamed Szaber

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2023. május 03. 14:13
Nem 22, pontosabban 104.
korona.2.0
2023. május 02. 20:58
Már Izrael sem a régi. Széthullott. Úgy túlszaporodik, hogy nem fognak levegőt kapni. És ha az USA bekampecol, akkor honnan jön majd naponta 21 millió dollár ? (USA dollár ? Az miaz ?) (De utána következik az "euro ? Az Miaz ?)
Tommaso
2023. május 02. 20:29
ORBÁN pont úgy kamu BÉKE-barát, mint az egykori arab terroristavezér, JAVSZER Arafat volt. Állitólag ő mondta , hogy " ÖLNI TUDNÉK a BÉKÉÉRT" :-))
Tommaso
2023. május 02. 20:27
Az arab terroristák nehezen viselik, hogy bő egy éve nem róluk szólnak a hirek, hanem az orosz - ukrán háborúról. Most kilőttek pár tucat rakétát, azaz MEGINT ŐK KEZDTÉK, de mikor Izrael majd visszavág, akkor megint lehet panaszkodni, siránkozni, vádaskodni, rágalmazni. Holott minden megtámadott népnek joga van az önvédelemre, az ukránnak éppúgy, mint a zsidónak, vagy a magyarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!