A New York-i érsekség vizsgálódik egy manhattani templom LMBTQ-kiállítása ügyében

2023. május 10. 21:42

Az érsekség szóvivője közölte: a főegyházmegyét a megnyitó előtt nem tájékoztatták a tárlatról, melyben azt állítják, Isten transz.

2023. május 10. 21:42
null

A manhattani Szent Pál apostol templom nemrégiben nagy vitákat generált a „God is Trans: A Queer Spiritual Journey” azaz „Isten transz: queer spirituális utazás” című művészeti kiállításával – írja a uCatholic.

A manhattani templom falain látható színes kiállítás Adah Unachukwu művész alkotása, és kísérletet tesz arra, hogy megmutassa, hogyan keresztezi egymást a hit és a nemi identitás.

A kiállítás azon túl, hogy megkérdőjelezi a hagyományos vallási nézeteket, azt sugallja, hogy nem létezik az ördög.

A tárlat óriási megosztottságot váltott ki egyházi berkeken beül.

A New York-i érsekség – amely csak a médiából szerzett tudomást a kiállításról –, aggodalmát fejezte ki a művészeti kiállítással kapcsolatban. A szóvivő közölte: a főegyházmegyét a kiállítás megnyitása előtt nem tájékoztatták az eseményről, az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, és a további információk begyűjtésére.

A kiállítás alkotója, Adah Unachukwu kifejtette, hogy „a műalkotás a spirituális utazás három kulcspontját képviseli: az áldozatot, az identitást és a közösséget”.

Egy másik támogató, Bill O'Connor megjegyezte: az egyház régóta elfogadja azt a nem mindennapi hozzáállást, amit a manhattani közösség tanúsít – amellyel aktívan részt vesznek az LMBTQ+ emberek megszólításában.

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benőke
2023. május 11. 09:17
Ne paráználkodj! (Nincs, mert nem találtak "meleg" gén!) Az öt parancsolatot már sikerült eltörölni "a haladó és felvilágosult" világ urainak. Most a többin munkálkodnak.
péterx
2023. május 11. 08:36
"Áldozat, identitás, közösség": igen, de nem egy ilyen ködös-általános-semmitmondó katyvaszban, hanem az Úr Jézus Krisztus páratlan-egyedi-abszolút módján!
-Zsolt-
2023. május 11. 00:38
Istent is átoperálta a Vuk?? A kiállítás azt sugallja, hogy nem létezik az ördög??? 😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱 Felháborító szentségtörés! Magyarországra ne merjék engedni! Mivel lehetne akkor a sok birkát sakkban tartani!? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
világbéka
2023. május 10. 23:51
A Pussy Riot is templomban orgiázott - az egyik pont terhes volt - aztán kaptak a kozákoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!