Tombolnak a környezetvédők Hágában, lezártak egy autópályát, majd előkerült a szivárványos zászló és a vízágyú is (VIDEÓ)

2023. május 28. 09:39

A rendőrség még a demonstráció előtt leszögezte: szigorúan tilos az autópálya lezárása. Végül több száz klímaaktivistát vettek őrizetbe.

2023. május 28. 09:39
null

Több száz klímaaktivistát vettek őrizetbe a hatóságok Hollandiában, miután lezárták a holland kormány és a parlament épületétől nem messze futó autópályát.

Az Extinction Rebellion nevű környezetvédő csoport a holland kormány klíma- és energiapolitikája elleni tiltakozásul szólította fel támogatóit az A12-es autópálya lezárására. A felhívásra több mint háromezer ember válaszolt. A csoport azt kifogásolja, hogy a kormány fosszilis energiahordozókkal foglalkozó vállalatokat támogat.

A hatóságok már a tiltakozás előtt figyelmezették az Extinction Rebelliont, hogy az autópálya lezárása szigorúan tilos.

A demonstráció közben előkerült a szivárványos zászló és a vízágyú is, a többszáz őrizetbe vett aktivista közül már 850-at elengedtek vádemelés nélkül. Az aktivisták arra kérték a holland kormányt, hogy szüntesse meg a fosszilis energiahordozó szektor támogatását, és az ágazat extra jövedelmét fordítsa az éghajlat változás elleni küzdelemre.

Nyitókép: Képernyőkép

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik