„Az EP mára néhány szélsőséges, kontrollt vesztett képviselő foglyává vált” – fogalmazott az EP-képviselő

2023. május 31. 20:22

Hidvéghi Balázs szerint ha van jogállamisági és korrupciós probléma, az Brüsszelben van és nem Budapesten.

2023. május 31. 20:22
null

Magyarország egy szabad és független nemzet, nem fogjuk hagyni, hogy néhány „fékevesztett szélsőbalos” belerángasson minket a háborúba, vagy megmondja, hogyan neveljük a gyermekeinket – fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán közösségi oldalán. A kormánypárti politikus azt írta:

bármivel is zsarolnak minket, mi, magyarok, a saját utunkat járjuk.    

A bejegyzésben megosztott egy videót is az Európai Parlamentben (EP) mondott felszólalásáról, amelyben arról beszélt: az EP mára néhány „szélsőséges, kontrollt vesztett képviselő foglyává vált”, akik éjt nappallá téve Magyarországot támadják.    

Probléma Brüsszelben van, nem Budapesten

Az európaiság és jogállamiság úgynevezett bajnokai most éppen a tanácsi elnökséget akarják elvenni Magyarországtól, mindezzel azonban pont ők azok, akik durván megsértik az uniós jogot és a szerződést – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs. Kiemelte: ha van jogállamisági és egyébként korrupciós probléma, az Brüsszelben van és nem Budapesten.  Arra is kitért: a Magyarországot ért támadásokban újra lelkesen részt vesznek a magyar baloldali EP-képviselők. Hidvéghi Balázs szégyennek nevezte, hogy ők miközben otthon sorra elveszítik a választásokat, az Európai Parlamentben azért áskálódnak, hogy

a magyar emberek ne jussanak hozzá a nekik jogosan járó forrásokhoz.    

A kormánypárti politikus szerint a Magyarországot támadóknak nem tetszik, hogy az ország a saját útján jár és mer nemet mondani Brüsszelnek, ha egy javaslat helytelen vagy káros. Az sem tetszik nekik, hogy Magyarország nemet mond a migrációra, hogy ragaszkodik saját kultúrájához, hogy védi a gyerekeket és a hagyományos családmodellt, valamint az sem, hogy a magyarok a békéről beszélnek.    

(MTI)

Nyitókép: Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik