Ferenc pápa megszidta a nőt, aki arra kérte, áldja meg a kiskutyáját

2023. május 12. 21:45

A Szentatya ideges lett, amiért a gyermekeként kezeli a kutyát, miközben annyi gyerek éhezik a világon.

2023. május 12. 21:45
null

Ferenc pápa pénteken délelőtt részt vett a születésszámok csökkenésével foglalkozó általános olasz gyűlésén. A pápa Giorgia Meloni miniszterelnök után szólalt fel, és egy érdekes történettel kezdte a beszédét, írja a Skytg24.

Egy ötven év körüli nőről beszélt, aki egyszer arra kérte, „áldja meg az ő kisbabáját”, vagyis a táskájában ülő kiskutyát. „Elveszítettem a türelmemet és megszidtam a nőt. Annyi gyermek éhezik a világban, ő pedig jön a kiskutyájával... És sok ehhez hasanló jelenetet látunk manapság, de ha nem vigyázunk, ez lesz a jövő" – idézte fel a Szentatya a történetet.

Nyitókép: Twitter

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. május 13. 13:33
Putyin kiskutyáját megáldotta, amikor itt járt? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
southwind5
2023. május 13. 13:11
Az kell gondoljam, hogy demens az öreg, assisi szent ferenc az állatok védőszentje, így szent feri emléknapja az állatok világnapja is, ha jól tudom október 4, állítólag szent ferenc értette az állatok nyelvét, sőt prédikált is nekik, a legenda szerint : Mikor Gubbio városát farkas támadta, Szent Ferenc megszólította az állatot, s csodás körülmények között rávette, hogy ne támadjon meg ezentúl se embert, se állatot, a városbéliek pedig ennek fejében megígérték, hogy etetni fogják. Az alku sikerét annak lehet tulajdonítani, hogy Szent Ferenc „farkas testvéremnek” szólítja az állatot többször is. Szent ferencet leginkább állatokkal ábrázolják a szobrokon , festményeken...ha egy pápa felveszi egy szent nevét, tudjon már valamint róla. Bár nem tudhatjuk melyik szent feri nevét vette fel, mert voltak bővel: borgiai, xavéri, szalézi, solano, paolai és még istentudja hány szent feri
southwind5
2023. május 13. 12:46
érdekes, hogy máltán például egy meghatározott napon a falu papja az elébe vezetett állatokat megáldja, ez hagyomány
southwind5
2023. május 13. 12:43
nem tudni , hogy a világon hány pap és apáca van, de ha a papok gyermeket csinálhatnának, kevesebb lenne a pedofil és a meleg, és ha az apácák nem a keresztet és a rózsafűzért dajkálnák, az is a demográfiát segítené
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!