Kutyák kergettek ki egy medvét egy kertből Brassóban (videó)

2023. május 27. 20:56

Az állatok gazdája a teraszon ülve, alig pár méterről nézte végig a jelentet.

2023. május 27. 20:56
null

Egy brassói nő gyanútlanul ült a háza teraszán, amikor váratlanul elszaladt mellette egy medvebocs, nyomában a nő kutyáival –látható az RTL Híradó által megosztott videófelvételen.

A ház biztonsági kamerája rögzítette az esetet, ahogy azt is, hogy a rémült bocs végül átmászik a kerítésen a szomszéd kertbe, majd eltűnik a közeli erdőben.

A nő később úgy értékelte, szerencséje volt, hogy a közeledő medvére azt hitte, hogy a kutyái játszanak egymással. Ha tudta volna, hogy egy medvebocs rohan feléje, valószínűleg megrémül, és megijeszti az állatot is, ami akár meg is támadhatta volna.

A híradóból kiderül, hogy a román hatóságok csak ebben a hónapban több mint száz hívást kaptak a brassói lakóövezetben kóborló medvékkel kapcsolatban. Romániában 2016 óta tilos a medvékre vadászni, ezért azóta nagyon elszaporodtak, és egyre gyakrabban lehet találkozni velük. Most négyszáz állat kilövésére adott engedélyt a környezetvédelmi minisztérium.

Nyitókép: RTL Híradó/képernyőkép

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2023. május 28. 08:23
Szerintem a házat építették rossz helyre. Amíg nem álltak ott házak, addig ott éltek a medvék.
Derek Zoolander
2023. május 28. 07:20
Érdekes hogy ahol nem él ember, ott semmi nem szaporodik túl semmit. Az emberiség valamit nagyon elb.szott, ideje lenne észrevenni. Persze el is lehet menni a falig, de az fájdalmasabb lesz.
bunko_jobbos
2023. május 27. 23:55
Baszki, ezt nem tudtam. Ezek szerint 7 év kellett hozza, hogy kiirtas hianyaban ugy elszaporodjanak, hogy mar mimdenutt ott legyenek. A farkasok akkor mar jobbak, azok 10 ev alatt sincsenek olyan sokat, hogy rettegnunk kelljen. Nekik kell meg 3 ev pluszban.. A kornyezetvedok valojaban minket akarnak stresszelni, meg ugy altalaban kiirtani
cutcopy
2023. május 27. 22:15
Szerencse hogy serdülő volt, egy felnőtt medve szétkaszabolta volna a kutyákat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!