Súlyos sérülésekkel, órákon keresztül lógott egy 62 éves hegymászónő a szakadék felett 

2023. május 29. 17:58

Az eset Bosznia-Hercegovinában történt.

2023. május 29. 17:58
null

Több órán át lógott egy súlyosan sérült horvát hegymászó a szakadék felett Bosznia-Hercegovinában, a Hercegovina déli-középső részén található Velez-hegy egyik szikláján, mielőtt sikerült kimenteni – írta az Index.hr című horvát portál hétfőn.

A 62 éves nő kötéllel és ékekkel végzett sziklamászást, amikor megcsúszott és a mélybe zuhant.

A biztosítókötél megtartotta, de a sziklának csapódva kar-, láb- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Az eset vasárnap délután történt, a mentés hétfőn hajnalban fejeződött be, és 100 hegyimentő vett részt benne. A boszniai Szerb Köztársaság légirendészeti szolgálatának helikoptere vasárnap délután 20 bevetés után sem tudott közel kerülni a sérült hegymászóhoz, aki

négyszáz méter magasan lógott a függőleges sziklán.

Ezt követően a hegyimentő szolgálat munkatársai siettek a segítségére, de a rendkívül nehezen megközelíthető fekvés és a sötétedés miatt a mentés csak lassan tudott haladni. A mentőakció hajnali fél ötkor fejeződött be. A nőt helikopterrel a mostari kórházba szállították, ahol megműtötték, és már túl van az életveszélyen – közölte a portál.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2023. május 30. 13:31
Háát... 2 évesen egy kicsit túlkorosnak tartom a sziklafal mászáshoz. Még kiszegezett pályán is. Lehet, hogy kisebb nehézségi fokú és "alacsonyabb" falakon kellene "sétálni", ha már annyira szereti a falakat. Amúgy, a költségeket hullabiztos hogy kiszámlázzák neki. Gyógyulást a mamának!
ami-amely
2023. május 30. 09:53
érik már az új sztori?
Johann Luipigus
2023. május 30. 00:04
Ennek sincs unokája?
Obsitos Technikus
2023. május 30. 00:01
Most ez lesz az új érzékenyítés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!