A forint lett az egyik legjobban teljesítő valuta a világon

2023. május 23. 09:45

A Bloomberg gratulált a forintnak, mivel az idén 6,5 százalékot erősödött.

2023. május 23. 09:45
null

A Bloomberg arról cikkezett, hogy Magyarország valószínűleg három év óta először csökkenti az irányadó kamatlábat. Mindez annyit jelent, hogy valószínűleg

a kormány fokozatosan leépíti az infláció megfékezéséhez hozzájáruló monetáris vészhelyzeti rendszer leépítését.

A szaklap szerint a jegybank kedden egy teljes százalékponttal, 17%-ra csökkenti az egynapos kamatlábat, viszont az alapkamatot is megtartja 13%-on.

Ezen hír kapcsán gratulált a Bloomberg

„A forint idén 6,5%-ot erősödött, ezzel az egyik legjobban teljesítő valuta lett világszerte. Legutóbbi héten 1,4%-kal gyengült, miután Szijjártó Peter külügyminiszter azt mondta, hogy Magyarország blokkolhatja az EU pénzügyi támogatását Ukrajnának” – írták. 

A magyar kormány, amely a jegybankot a hitelfelvételi költségek csökkentésére ösztönzi, a kamatcsökkentést „gyors és talán az egyetlen módnak tekinti a költségvetési pénzügyekre nehezedő nyomás enyhítésére” – mondta Eimear Daly, a NatWest Markets stratégája.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. május 23. 12:46
25% gyengülés után visszaerősödött 6,5%-ot! Ettől most hasra essünk, vagy hanyatt?
Zsolakomarom
2023. május 23. 11:57
gyenge a forint a haboru elotti szinthez kepest magahoz kepest is, messze le van maradva a terseg mas valutaitol ertekallosagban 5-10 eves tavon azaz ez fake news pozitiv
komment2010
2023. május 23. 11:49
És a tervezett 17 %-os tényleges alapkamat vajon hogyan teljesít a hozzánk hasonló fejlettségű államokhoz képest? Ez az erősödés önmagában olyan féligazság, mint ha valaki azt mondaná, hogy járjál nagy teherautóval személyautó helyett, mert lóerőben jobban teljesít.
Coupdetat
2023. május 23. 11:25
Ukrajnában kisebb az infláció, mint nálunk. :))))))) Magyarország jobban teljesít ! ---------------------------------------------------------------------- "Úgy tűnik, csak Magyarországot érintik a háborús idők. Sehol az egész rohadt Európai Unióban sehol nincsen még csak közelítőleg sem ilyen baromira magas infláció, mint a keresztül-kasul megvédett Magyarországon. A második legmagasabb inflációra is rá tudott verni a magyar gazdaság 10 százalékpontot, ami lássuk be, nem mindennapi teljesítmény! Na, ezt akarják ezek a cinegék drasztikusan letörni. De letörés előtt még nem ártana arról mesélgetni, hogy a picsába lett ilyen magas? Nekem ne hazudozzanak háborúról és háborús inflációról, sem Brüsszelről, sem szankciókról. Ezek a körülmények az összes többi országban is jelen vannak, mégsem dőlt romba az ország, nem kerül kétszer annyiba a kenyér máshol, csak nálunk"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!