Vukics Ferenc: A világ politikai átrendeződése még a mi életünkben bekövetkezik

2023. április 27. 14:57

„Tartok attól, hogy ez így lesz”, mondta a szakértő.

2023. április 27. 14:57
null

Az oroszok döntésre akarnak vinni bizonyos frontszakaszokat, ezért nagyon erős tüzérségi támadást intéznek ellenük, főleg Bahmut és Marinka környezetében, mutatott rá az aktuális helyzetre az Ultrahang műsorában Vukics Ferenc. Hozzátette, nem sok jel mutat még arra, hogy jelentős ellentámadást indítanának az ukránok, valódi hídfőállásokat még nem építettek ki, csak felderítéseket végeztek, amelyek sejtetésnek voltak jók. Mint mondta, „el tudjuk képzelni, egy csónakkal szállítható fegyverekkel milyen típusú sikereket lehessen elérni”. E megjegyzéssel néhány felderítő katonai cselekményre utalt, amelyet Ukrajna kezdeti sikerekként mutatott fel a médiában. 

Az oroszoknak bőven van még mozgósítható emberük, ám mindkét fél megváltoztatta a mozgósítás szabályait a közelmúltban, jelezte Vukics. Emlékeztetett,

a mozgósítás elsődleges lehet a háború végkimenetelét illetően. 

Vukics Ferenc szerint valószínű, hogy az USA kilépő stratégiában gondolkodik, ezt alátámasztja az is, amilyen ütemben fogynak a háborúpárti képviselők a Képviselőházban. Az esetleges ukrán ellentámadással kapcsolatban arra figyelmeztetett, ahhoz jelentős tüzérségi fölényt kell felépíteni, olyan mennyiségű járműre, katonára és olyan légi potenciálra, amely jelenleg nem adott. 

 „Tartok attól, hogy ez így lesz” – válaszolta a szakértő arra kérdésre, hogy a közeljövőben más lesz-e a világ politikai berendezkedése. Figyelmeztetett azonban, a világ összes országát súlyosan érintené, ha akár Oroszország, akár az Egyesült Államok gyorsan elveszítené nagyhatalmi státuszát, kvázi összeomlana. Ráadásul a legnagyobb árat a kisebb államok fizetnék, amelyek nem rendelkeznek számottevő világpolitikai súllyal. Nagy Márton minisztert idézte, aki egy hétvégi rendezvényen hitet tett amellett, hogy hazánknak meg kell tartania a pragmatikus kínai kapcsolatrendszerét. 

 

A teljes beszélgetést itt meghallgathatja: 

Nyitókép: YouTube

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2023. április 28. 17:39
x
Akitlosz
2023. április 28. 17:01
Az Egyesült Államok nagyhatalmi státuszának elvesztése, összeomlása minden más országnak az érdeke. A szövetségeseié is. Úgyhogy minél előbb következik be a világpolitikai átrendeződés annál jobb. Előbb túl leszünk rajta. Máskülönben még sok kárt okozhat az USA.
Zolotarjov
2023. április 27. 18:07
Na ugye..
Onurisz
2023. április 27. 17:30
Ez ugyanolyan jellegű jövendölés, mint az volt, hogy a vírus megváltoztatja a világot, mert nem lehet ugyanúgy folytatni. Mindenki alig várta, hogy ugyanúgy folytathassa. Ettől a háborútól nem lesz más a politikai berendezkedés. Az orosz vezetők elszámolták magukat, nem akartak olyan háborút, ami most folyik. Alig várják, hogy kiszállhassanak belőle, de győzniük kell és nem lehet túl nagy az emberveszteség, mert különben elfordul tőlük a társadalom. A győzelem ezért nem azt fogja jelenteni számukra, hogy egész Ukrajnát megszállják és bekebelezik, mert annak túl nagy ára lenne és fenntarthatatlan. Azt gondolom, meg fognak elégedni az eddig leválasztott területekkel és azzal, hogy Ukrajna lemond a NATO-csatlakozásról. Ettől nem fog megváltozni minden, persze nem fog visszaállni a régi kapcsolatrendszer sem Oroszországgal. A változások Ázsiából, Kína, India felől fognak jönni, de fokozatosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!