Válaszcsapással reagál Putyin a „barátságtalan országok” intézkedéseire

2023. április 27. 12:06

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd este rendeletet adott ki.

2023. április 27. 12:06
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd este rendeletet adott ki a külföldi államokkal kapcsolatban álló vállalatok vagyonának ideiglenes orosz kézbe kerüléséről, amennyiben a cégekkel kapcsolatban álló országokban orosz vagyontárgyakat zárolnak.

A dokumentum értelmében a német Uniper tulajdonában lévő Unipro részvényeinek 83,73 százaléka, a finn Fortum tulajdonában lévő Fortum részvényeinek pedig 98 százaléka az orosz Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség ideiglenes igazgatása alá kerül.

Az ideiglenes vagyonkezelő gyakorolja a tulajdonosi jogköröket, továbbá leltározhatja a vagyontárgyakat, és gondoskodhat a megőrzésükről. Az ideiglenes kezeléssel kapcsolatos kiadásokat a használatból származó bevételből finanszírozzák.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak elmondta, hogy ez egy „válaszintézkedés a barátságtalan országok agresszív lépéseire, amelyek célja, hogy szabályozási keretet hozzanak létre az orosz vállalatok külföldi vagyonának tényleges lefoglalására”.

Elárulta, hogy az orosz rendelet célja az Oroszország számára fontos vállalatok stabil működésének biztosítása, a barátságtalan országok intézkedéseinek az orosz gazdaságra gyakorolt negatív hatásának kiküszöbölése, illetve egy kártérítési alap létrehozása, válaszul az orosz vagyon külföldi lefoglalására.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 27. 17:19
A napi minimum egy fotó a Putlerről..a Mandi szerelmes belé..:(
LancelotDuLac
2023. április 27. 16:38
ma-holnap kiáll a templom elé koldulni a seggfej XDDDD
fabulon
2023. április 27. 14:32
Ha Putyinnak az jobban tetszik, kifizetheti magától is a kártérítést a többszázezer ember haláláért és megkínzásáért, a földig rombolt városokért.
files32
2023. április 27. 14:30
A világ egyik legpusztítóbb fegyverével fordíthat a háború menetén Ukrajna A Pentagon vitatott kazettás bombákat küld ukrajnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!