Uniós biztos: Jól haladtak a technikai megbeszélések az uniós és a magyar fél között

2023. április 24. 13:56

A Bizottság további lépéseket tesz az elért eredmények elemzése érdekében – mondta Didier Reynders.

2023. április 24. 13:56
null

Konstruktív megbeszélést folytattam Varga Judit miniszterrel a magyarországi igazságügyi függetlenséggel kapcsolatos reformok áttekintése céljából – oszotta meg Twitter-oldalán Didier Reynders az unió jogérvényesülésért felelős biztosa.

Reynders úgy fogalmazott, hogy:

„A Bizottság további belső lépéseket tesz majd az elért eredmények elemzése érdekében” – zárta bejegyzését a biztos. 

Nem sokkal korábban Varga Judit igazságügyi miniszter számolt be róla, hogy a biztossal folytatott hétfői tárgyalása során technikai megállapodás születettt az igazságügyi csomagról.

Itt a bejelentés: részleges megállapodás született az uniós pénzekről

Varga Judit hétfő délelőtt „konstruktív" megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztossal az igazságügyi csomagról. „A biztosi kollégium döntését várjuk" - írta közösségi oldalán a miniszter. Varga Judit legutóbb Laurence Boone francia EU-ügyi miniszterrel tárgyalt, akkor a miniszter azt mondta: már nagyon közel áll a megállapodás az igazságügyi csomag esetében a bizottsággal.

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. április 25. 20:07
Ahogy Csurka leírta, a szovjet húskampóról az eu-atlanti húskampóra lettünk átpakolva. Pincérnemzet, mi a gond? Ki kell nyalni mindenki seggét, és akkor hátha mi is olyan jól fogunk élni, mint a svájciak, osztrákok.
brekker
2023. április 25. 19:54
Évek óta kibírjuk EU pénz nélkül. Erre kell berendelkeznünk. De aztán nem belepofázás!
Igazszó
2023. április 24. 20:00
Lassan irom, hogy megértsétek: - nincs pénz. Nem is lesz, mig a vétótlan köpcös geci uralog. Navracsicskát és kegyelemtelen vargát picsán kell rúgni, úgy, hogy brüsszelig repüljön mind a kettő hazug patkány.
MrStokes
2023. április 24. 18:56
Hazudik a sopredek EU biztos. Mint mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!