Fontos győzelmet arattak a Liu testvérek Pekingben, immár kínai színekben is letették a névjegyüket

2023. április 02. 14:21

Az 1000 méteres gyorskorcsolyában Liu Shaoang győzedelmeskedett, Liu Shaolin pedig ezüstérmes lett a vasárnapi zárónapon.

2023. április 02. 14:21
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek rá: immár okirat bizonyítja, hogy pont kerülhet a Liu testvérek ügyének végére, ugyanis Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bemutatkozott kínai állampolgárként, valamint azt is bizonyította, hogy lemondtak magyar állampolgárságukról. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Fontos győzelmet arattak a Liu fivérek Pekingben

Pekingben rendezték a hétvégén a rövidpályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnokságát, „amelyen a Magyarországtól tavaly év végén elköszönt két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor nagyot hajrázott” – írta meg a Magyar Nemzet. A portál szerint

1000 méteren Liu Shaoang győzedelmeskedett, Liu Shaolin pedig ezüstérmes lett a vasárnapi zárónapon.

Vagyis immár kínai színekben is győzedelmeskedett a testvérpár. 

A Magyar Nemzet szerint „Liu Shaoangnak 1:26,082 is elég volt a kínai bajnoki aranyhoz. Liu Shaolin Sándor 1:26,189-cel lett második, miután a másodikként célba érkezett versenyzőt kizárták”.

A kínai nemzeti bajnokságon 1500 méteren Liu Shaoang bronzérmes lett, Liu Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen zárt Tiencsin város színeiben (mint a Magyar Nemzet emlékeztett: a terstvérpár ebben a 14 milliós lakosságú városban telepedett le).

Nyitókép: Fred Lee/Getty Images

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2023. április 02. 21:13
Amikor gyerekek voltak az egykepolitika miatt nem kellettek, mi befogadtuk őket, erre hátba szúrtak, rohadt népség
Senki Alfonz
2023. április 02. 20:44
Ha nyílt volt a kínai bajnokság, magyar győzelem volt, ha nem volt nyílt, akkor félmagyar a győzelem!!!
robertdenyiro
2023. április 02. 19:03
Bárki bármit mond, az azért nem semmi hogy már a kínai országos bajnokságon is magyarok győzedelmeskednek.
Cserna János
2023. április 02. 17:48
Ha már így van, hogy elhagyták Magyarországot, legyenek sikeresek és sérülésmentesek továbbra is! A gyalázkodásnak mellettük vagy ellenük, semmi értelme nincs. Így is a mieink maradnak legalább félig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!