Meloni: Európa olyan problémákra ébred rá, amelyek felemlítéséért egyeseket nemrég még veszélyes szuverenistának bélyegeztek

2023. április 18. 18:58

A miniszterelnök szerint „Európa igazi problémáját ma a stratégiai önállóság hiánya jelenti”.

2023. április 18. 18:58
null

Európa olyan problémákra kezd ráébredni, amelyekért nemrég egyeseket még veszélyes szuverenistaként ítéltek meg – jelentette ki Giorgia Meloni miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt elnöke kedden Milánóban.

Meloni leszögezte,

Olaszországban egyre több embert kell eltartani, és egyre kevesebb azoknak a száma, akik dolgoznak.

Az olasz kormány „nem kizárólag migránsokban gondolkodik”

„A problémát többféleképpen lehet megoldani, és a kormány nem kizárólag migránsokban gondolkodik, hanem abban a nagy kiaknázatlan tartalékban, amelyet a női munkaerő képvisel, és a születések számának ösztönzésében” – mondta Meloni.

Giorgia Meloni hozzátette,

kormánya a demográfiai növekedésre helyezi a hangsúlyt olyan családtámogatási politikával, amely a születéseket ösztönzi.

Úgy vélte, komoly veszélyt képvisel az ország gazdasági és társadalmi fennmaradására nézve, hogy korábban nem fektettek be a népességszám emelésébe.

A miniszterelnök a milánói vásártéren zajló bútoripari kiállításon és vásáron nyilatkozott. Nemzeti kiválóságnak nevezte a bútoripari ágazatot, hangsúlyozva, hogy kormánya elsőrendűnek tartja a nemzeti termékek védelmét. Megjegyezte: állami segélyekből élők helyett szakképzett munkaerőre van szükség.

Európa igazi problémáját ma a stratégiai önállóság hiánya jelenti

Kifejtette, az Európában aktuális témákat a nemzeti érdekek védelmével kell összeegyeztetni, és a jelenlegi olasz kormány ezt kívánja megvalósítani a lehető legjobban.

 – mondta Giorgia Meloni. 

Hozzátette, Európa igazi problémáját ma, amire Európa most kezd ráébredni, éppen a stratégiai önállóság hiánya jelenti.

„Arra ébredtünk, hogy nem vagyunk többé urai sorsunknak. Ma szembesülünk ezzel, és most nyílt vita zajlik róla, miközben ha ugyanezt néhány évvel ezelőtt valaki felvetette, veszélyes szuverenistának nyilvánították” – hangoztatta Giorgia Meloni.

(MTI)

Nyitókép: Eliano Imperato/AFP

***

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. április 19. 07:57
Ekkora képmutatást, Meloni azzal nyert választást hogy azt igérte megállítja az illegális migrációt, bejött neki megválasztották aztán, hogy hatalmon van minden eddiginéltöbben érkeznek Olaszországon keresztül. Amikor szorul a hurok megint előveszi a kártyát és nagyon bevándorlás ellenes! ManfiWebi ugyanezt akarja másolni, közelednek a választások már kerítést emelne, de persze ez is csak megtévesztés valójában csak nyerni akar a választáson aztán meg mehet minden a 'régi' kerékvágásban. Egy politikai iskola ez mind........
Rizsa
2023. április 19. 05:25
Vagy is . Az Orbán Viktornak igaza lett !
5m007h 0p3ra70r
2023. április 19. 03:37
"Úgy vélte, komoly veszélyt képvisel az ország gazdasági és társadalmi fennmaradására nézve, hogy korábban nem fektettek be a népességszám emelésébe. Megjegyezte: állami segélyekből élők helyett szakképzett munkaerőre van szükség." Hamarosan eljárások fognak indulni Olaszország ellen bizonyos jelentések alapján.
Reszelő Aladár
2023. április 18. 23:29
Jóreggelt. Ez van, ha szorít a póráz. Mi az ilyet hamar felismerjük. Akik meg tehetnek ellene, azok fenntartói és nem elszenvedői voltak az ilyen helyezteknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!