Még mindig nagy a migrációs nyomás a magyar határokon

2023. április 12. 12:21

Április 11-én mintegy félezer határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

2023. április 12. 12:21
null

Miközben Olaszországban szükségállapotot hirdetett ki a migrációs nyomás miatt, addig a magyar határon is jócskán akad dolga a rendészeknek.

A police.hu oldalon közzétett összesítőből kiderül, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök április 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban

összesen 241 határsértőt tartóztattak fel és 244 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tette hozzá a lap.

Mintegy tucat, magát töröknek valló migráns lapult egy gépkocsiban

Balotaszállás közigazgatási területén az 5541-es számú főúton ugyancsak április 11-én 0 óra 5 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy magát iraki állampolgárnak valló férfi vezetett.

A gépkocsiban tizenegy, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nyolc, és embercsempészés egy ember ellen indult büntetőeljárás – írja a rendőrség hivatalos oldala.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Rosta Tibor

***

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fosraelattack
2023. április 12. 13:21
Ki kell plakátolni az inflációs adatokat. Mindjárt nem jönnek, sőt még el is kerülik Magyarországot. :D
Gombóc XVI. Artúr
2023. április 12. 13:00
Még mindig nem értem, hogy aki eröszakosan akar bejönni az EU-ba, milyen fogadtatásra számít?? Azt gondolja, hogy ezek után majd megsimogatják a buksiját, kapja a segélyt és még dolgoznia sem kell???
need-info
2023. április 12. 12:58
Géppuska fészkeket a határ mentén végig. Probléma megoldva :)
NERbot
2023. április 12. 12:55
Nagyon aggasztónak találom, hogy Bakondi György migrációs nyomásról szóló éberségfokozó közleményei egyre ritkábban olvashatók. Csak nem esett ő is áldozatul Soros György migránsátoperáló ármányának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!