Megszállta a rendőrség az Európai Néppárt székházát Brüsszelben

2023. április 04. 13:22

Az Európai Néppárt megerősítette, hogy a belga és a német hatóságok „látogatást tettek” a párt brüsszeli székházában.

2023. április 04. 13:22
null

A belga rendőrség kedden razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – írja az Euractiv. Az első információk szerint a rendőrség olyan pénzügyi csalással kapcsolatos számítógépeket foglalt le, amelyekben vélhetően az EPP munkatársai is érintettek.

A német média arról számolt be, hogy a vizsgálat nem a párt vagy annak jelenlegi munkatársai ellen irányul, hanem Mario Voigt, a CDU türingiai vezetője ellen, akit korrupcióval és vesztegetéssel gyanúsítanak.

„A razzia a németországi Türingiában folyó vizsgálathoz kapcsolódik” – közölte az EPP szóvivője rövid sajtóközleményében, írja az Euronews. Hozzátette: „a párt teljes átláthatósággal együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad”.

Voigt a 2019-es választási ciklusban az EPP-nek dolgozott.

A nyomozók vélhetően azt próbálják megállapítani, hogy Voigt mennyi pénzt kaphatott vagy kezelhetett ez idő alatt. Emellett munkaszerződésekre vonatkozó dokumentumokat keresnek, és tanúkkal is beszélnek Brüsszelben – közölte a német média.

Egy néppárti forrás az EURACTIV-nak elmondta, hogy a keddi nap folyamán nyilatkozatot adnak ki.

Frissítés:

Az Európai Néppárt megerősítette, hogy a belga és a német hatóságok „látogatást tettek” a párt brüsszeli székházában. Mint írták: a „látogatás” a németországi Türingiában folyó nyomozáshoz kapcsolódik.

 

Nyitókép: Giorgio Viera / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 308 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alaric
2023. április 05. 16:27
.
Srptk
2023. április 04. 19:29
eu-game over
Lajoss
2023. április 04. 17:29
Nem tudták,hogy a fidesz már nem tag..:)
states
2023. április 04. 17:22
Mocskos korrupt brüsszeli komcsi csürhe, ezek korrupcióznak minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik