Súlyos zavargások törtek ki Jeruzsálemben, 350 palesztint tartóztattak le

2023. április 05. 10:56

Több száz palesztin barikádozta el magát az Al-Aksza mecsetben.

2023. április 05. 10:56
null

Az izraeli rendőrség letartóztatott mintegy 350, magát az Ak-Aksza mecsetben elbarikádozó palesztint a jeruzsálemi Templom-hegyen kitört éjszakai zavargások miatt – jelentette a helyi média szerda reggel. Kedd éjjel több száz palesztin elbarikádozta magát az Al-Aksza mecset Al-Kibli termében a mecset „védelmében”, bezárták az ajtót és belülről akadályokkal zárták el az utat, majd a rendőrség jelentése szerint köveket és petárdákat dobtak a mecset kinyitását követelő izraeli rendfenntartókra.A palesztinok az éjszaka folyamán arról számoltak be, hogy

az összecsapásokban hét ember megsérült, többségük könnyebben, és károk keletkeztek a mecset berendezésében.

„A rendőrség azon dolgozik, hogy lehetővé tegye az istentisztelet szabadságát, miközben fenntartja a biztonságot, a törvényt és a közrendet. Vannak, akik a lázadást és a közrend megzavarását választják. Ugyanezek a zavargók mindenekelőtt a mecsetbe imádkozni érkező muszlimoknak ártanak” – emelte ki a rendőrség közleményében.

A Hamász terrorszervezet a mecset védelmére szólított fel, s a Gázai övezetből rakétákat indítottak Izrael irányába, melyekre Izrael légicsapásokkal válaszolt. Egyiptom, Jordánia és Szaúd-Arábia elítélte Izraelt a történtekért.  

(MTI) 

 

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. április 06. 13:01
Kár volt visszavonni a bírósági törvényt. Ezek szerint nem azért volt a balhé. Mint amikor a 42-es villáskulccsal matatnak a kocsi alatt, de nincs is 42-es laptávú anya a kocsin, csak kifogyott a benzin.
fado
2023. április 05. 13:52
USA demokráciaexport itt az Izraeli Tavasz.
Akitlosz
2023. április 05. 13:41
Béke akkor lehetne a közel-keleten, ha Ciszjordániát Jordániához, Gázát pedig Egyiptomhoz csatolnák. Ezek az országok tudnának ott rendet tartani. Legalábbis jóval kevésbé rosszul, mint az izraeliek és a palesztinok.
Akitlosz
2023. április 05. 13:39
https://www.youtube.com/watch?v=NaE1BKCn0C4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!