„Képzeljük el, hogy a magyarok el akarják venni Dél-Szlovákiát” – már a volt szlovák kormányfő is magyarveszéllyel riogat

2023. április 21. 21:22

A szlovák külügyminiszter, Rastislav Káčer után Igor Matovič is beállt a sorba.

2023. április 21. 21:22
null

Igor Matovič volt kormányfő, az OĽANO elnöke Csacán tartott kötetlen fórumán Magyarország területi revíziójával próbálta indokolni Ukrajna felfegyverzését – olvasható a Körkép cikkében.

– kezdte magyarázni azokra a kérdésekre reagálva, amelyek az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányokat firtatták. A portálon megjegyzik: a kijelentés nem sokban különbözik Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter magyarellenes retorikájától.

A pártelnök beszédét így folytatta: „Ön, vagy bárki az itt ülők közül, aki hazafinak vallja magát, nem kérnék a lengyeleket vagy a cseheket, hogy adjanak fegyvert, hogy megvédjük magunkat? Hogy a magyarokat kiszorítsuk a határainkon kívülre? Mert ez a mi hazánk? Ugyanilyen helyzetben vannak most az ukránok. Tetszik, nem tetszik, Oroszország azt akarja elvenni, ami nem az övé”  –hangoztatta Matovič, bár a portál szerint érvelésével a közönség egy jelentős része jól hallhatóan nem értett egyet.   

Nyitókép: Facebook

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
njohn
2023. április 23. 13:10
SOHA nem volt az DÉL-Szlovákia. FELVIDÉK volt időtlen idők óta. Aki itt bármit is elvett HAZUGUL, az a FELVIDÉK volt , és MAGYARORSZÁGTÓL vették el.
Obsitos Technikus
2023. április 22. 12:13
Dél-Szlovákiát? :-D
Lord Vader
2023. április 22. 09:54
Ne félj, Igor. Nem lopunk el semmit. Visszavesszük, ami a miénk.
kaltran
2023. április 22. 08:38
Én másképpen fogalmaznék. Szlovákia (Csehszlovákia) nem csak akarta, hanem el is vette ami nem az övé. Elvette a Felvidéket. ÉS micsoda alja sunyi duma az, hogy Dél-Szlovákia? Ilyen nincs. Az Észak-Magyarország, Felvidék. Mentek a francba. Aztán kíváncsi lennék, hogy kedves antant barátaik ajándékát, a kárpátaljai karéjt mikor a dicső Szovjetunió (gyakorlatilag Ukrajna) elkommunizálta tőlük, akkor mit is gondoltak eleik? Az ukrán fegyverszállítást azzal magyarázni, hogy különben jönnek a magyarok, színtiszta téboly, bár nemsokára jönnek a választások, s a magyar kártya mindig mindenhol jól jön
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!