Hiába az áremelkedés: a horvát jegybankelnök a védelmébe vette az eurót

2023. április 10. 20:48

Boris Vujcic szerint a legnagyobb áremelkedések a fodrászoknál, a kávézókban és a szépségszalonokban voltak.

2023. április 10. 20:48
null

A horvát kereskedelmi láncok hónapról hónapra emelik az árakat, most pedig az euró átváltásánál próbálják meg becsapni a vásárlókat – jelentette ki januárban Davor Filipovic gazdasági miniszter. 

A horvát jegybankelnök azonban igyekezett hárítani a panaszokat, melyek szerint az euró bevezetése miatt a vállalkozások jelentősen megemelték áraikat, hiszen állítása szerint

– írta meg a Financial Times.

„Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az euró bevezetésének hatása nem volt jelentős az árakra” – mondta Boris Vujcic, majd hozzátette, hogy legfeljebb 0,4 százalékponttal emelte az árakat.

Vujcic szerint a legnagyobb áremelkedések a fodrászoknál, a kávézókban és a szépségszalonokban voltak.

 – mondta.

***

Nyitókép: Daniel Karmann / DPA / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. április 11. 00:43
szerencsétlen horvátok, még a szlovákok példájából sem tanultak, pedig ott voltak mg a görögök, olaszok is... hát, így jártak...
letsgobrandon
2023. április 10. 22:13
a szlovák gazdaságnak is nagyon bejött... ja,nem
Error404PageNotFound
2023. április 10. 21:59
Aki most dobja el egy állam nemzeti valutáját és ezzel együtt a pénzügyi szuverenitását, az egy barom. Oszt jónapot.
Akitlosz
2023. április 10. 21:58
Hiába az euró, jó pénz akkor sem lett Európában. Hiába az euró, nem lett a dollárnak konkurenciája. Hiába az euró, az infláció maradt. Ráadásul közös eurónak túros a háta. Ha csak egy tagállam is felelőtlen az összes többi is issza a levét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!