Háborúellenes tüntetéseket tartottak Németországban húsvétkor

2023. április 08. 21:36

Országszerte több ezren követelték a fegyverszállítások leállítását és az azonnali tűzszünetet.

2023. április 08. 21:36
null

Több ezren vettek részt húsvéti békemeneteken szerte Németországban, hogy felszólítsák a kormányt, hogy sürgesse az ukrajnai háború befejezését – számolt be róla a Deutsche Welle. A Béke Együttműködési Hálózat által szervezett gyűléseken az Ukrajnába irányuló német fegyverexport leállítását és a német fegyveres erők bővítésére és újrafegyverzésére irányuló tervek visszavonását követelték.

Berlinben mintegy 1500-an, Hannoverben pedig 1200-an vonultak az utcára. Több száz tüntető gyűlt össze Bréma, München, Köln, Mainz és Lipcse városában is. „A háború minden további napja több halottat és sebesültet jelent.

– mondta Kristian Golla, a Béke Együttműködési Hálózat egyik tagja. „Az idei húsvéti felvonulások hozzájárulnak ahhoz, hogy a civil társadalom nyomást gyakoroljon a kormányra, hogy végre hagyjon fel a tárgyalásokon betöltött passzív szerepével” – tette hozzá.

A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint Berlinben a tüntetők többek között olyan feliratokkal vonultak fel, mint: „együttműködésért és barátságért Oroszországgal”, „békét – most!”, „diplomáciát, ne fegyvereket!”, „USA és NATO – el Ukrajnából”, „az értelmetlen szankciók helyett, olcsó energiát!”, valamint „a tankok soha nem hoznak békét”.

A húsvéti meneteknek – amelyeket a háborúk és a militarizáció ellen szerveznek meg már az 1960-as évek óta – az ukrajnai háború miatt ismét megnőtt a jelentősége Németországban.

Nyitókép: David Young / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2023. április 09. 08:08
Egy 84 milliós országban maximum 5 ezren tüntetnek, és ez hír a mandin.. Minden kis szarba belekapaszkodnak, hogy valamilyen módon szolgálják a kormányt. A Taszsz híreként tálalják, de ők nem muszkabarátok. Á, dehogy...
balbako_
2023. április 09. 07:48
Nocsak! Élnek még németek is Németországban. (De csak ennyien.....)
Zolotarjov
2023. április 09. 07:23
Na ugye..
kabajeva
2023. április 09. 05:43
Ebből is látszik, hogy mennyi orosz ügynök van Németországban. A legfertőzöttebb országgá vált Schröder és Merkel alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!