Kadirov nem viccel: „Egy csecsen katonának nem lehet oka arra, hogy fogságba essen”

2023. április 16. 20:57

A csecsen hadúr nem kíváncsi a fogságból szabadult harcosaira, ezért nem kíván találkozni velük.

2023. április 16. 20:57
null

Ramzan Kadirov Telegram-csatornáján fejtette ki véleményét azokról az embereiről, akik egy fogolycsere következtében nyerték vissza szabadságukat. A csecsen vezető nem volt hajlandó találkozni az ukrán fogságból megmenekült harcosaival, véleménye szerint

vissza kell térniük a frontvonalba és bizonyítaniuk kell. 

„Öt csecsen harcos ma visszatért Groznijba ukrán fogságból. Újságírók kérdezték tőlem, hogy mit gondolok erről. Úgy vélem, hogy egy csecsen katonának nem lehet oka arra, hogy fogságba essen. Lehetnek különböző kifogások, de egy katonának bizonyítania kell, hogy nem volt más választása. És ennek bizonyítása azt jelenti, hogy vissza kell térnie a frontvonalba. Ezért nem találkoztam azokkal, akik visszatértek” – olvasható Kadirov bejegyzésében.

Nyitókép: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. április 17. 02:20
Ezt is egy rókalyukból fogják az amcsik kikaparni egy szép napon.
Gyugyesz
2023. április 17. 00:35
Nálunk fogságba esés esetén a tiszti hadifogoly tábor legalább háromszor akkora lenne, mint a legénységié. Az aránytalanságokról beszéltem.
Syndicalist-Cat
2023. április 16. 23:28
Ekkora egy faszt! Remélem őt is foglyul ejtik egyszer, vajon megöli e inkább magát kíváncsi vagyok.
Hannibal
2023. április 16. 23:15
"Mikor egy athéni a Pülosz szigetén fogságba esett spártaiakhoz ment, és sértő szándékkal megkérdezte a szigeten ejtett foglyok egyikétől, hogy nem az elesettek voltak-e a hős és igaz emberek, míg ők, akik életben maradtak, gyávák és gazemberek, az egyik spártai így szólt: - Sokkal nagyszerűbb dolog lenne a nyílvessző, ha ki tudná választani a méltókat. Ezzel megmutatta a sebeit, amikkel fogságba esett." (Thuküdidész)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!