Bloomberg: Orbán Twitter-üzenete beavatkozás az Egyesült Államok belügyeibe

2023. április 04. 08:16

A lap emellett „nacionalista úttörőnek” bélyegezi a magyar miniszterelnököt.

2023. április 04. 08:16
null

A Bloomberg arról ír, hogy „Orbán Viktor magyar miniszterelnök fokozta bevonódását az amerikai politikában azzal, hogy Twitter-üzenetben biztosította Donald Trumpot támogatásáról, hangsúlyozva republikánus beállítottságát és a Biden-kormányzattal kialakított hűvös kapcsolatát”.

Szerintük Orbán üzenete rendkívül szokatlan beavatkozás egy kormányfőtől az Egyesült Államok belügyeibe,

különösen egy olyan EU- és NATO-tag részéről, amelynek vezetője rendszeresen külföldi beavatkozásnak minősíti azon kritikákat, melyek a hatalommegszilárdítására irányuló erőfeszítéseire vonatkoznak.

A cikk szerint „Orbán, a nacionalista úttörő volt az első külföldi vezető, aki támogatta Trumpot a 2016-os választásokon. Tavaly pedig vendégül látta a republikánusokat egy CPAC konferencián, ahol megosztott egy 12 pontos receptet arról, hogyan lehet megkerülni a demokrácia korlátait az illiberális rezsimek bebetonozása érdekében”.

Hangsúlyozzák: „Orbán több mint egy évtizede törekszik hatalma megszilárdítására Magyarországon, és a Kínával, valamint Oroszországgal fenntartott jó kapcsolata új mélypontra sodorta az Egyesült Államokkal és Magyarország viszonyát.

továbbá egy 1979 óta érvényben lévő, kulcsfontosságú, kétoldalú adóegyezményt is felszámolt.”

Nyitókép: Donald Trump és Orbán Viktor találkozója 2019-ben a Fehér Házban/Facebook

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. április 04. 23:50
Tartjuk magunkat a szabályainkhoz. Nem fogunk beavatkozni senki belügyeibe, aki nem avatkozik a mienkbe. Csak annyira fogunk beavatkozni az amerikai belügyekbe, mint a USAID és Samantha Power a mienkbe. Semmivel sem jobban. Annyira viszont biztosan számíthatnak. Aki beavatkozik a belügyeinkbe, az viszontválaszra is számítson.
Robert69
2023. április 04. 22:18
Ezt is megértük egy New York népességét el sem érő állam 'beavatkozik' (?) a nagy USA belügyiebe. Akkor most a sas kapkod a legyek után? Már itt tartanak? Nyomorult egy keverék nemzet(?).
KBA98
2023. április 04. 19:44
Amerika mindenki életébe beletaposhat?
Lajoss
2023. április 04. 17:39
A csüngőhasú és a pojáca..a nagy kettős..Bruhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!