„Etnikai terroristának” nevezte az RMDSZ-t a román szélsőjobb vezére

2023. április 27. 07:18

„Az RMDSZ a legszebb álmaiban se gondolja, hogy lesz majd egy saját régiójuk Románián belül!” – üzente George Simion.

2023. április 27. 07:18
null

Az Agerpres román hírügynökség beszámol arról: a román AUR párt elnöke, George Simion sajtótájékoztatóján „etnikai terroristának” nevezte az RMDSZ-t, amely szerinte ellenszegül a helyi közigazgatás hatékonyabbá tételét célzó kezdeményezéseknek, és egy autonóm régió kialakítására törekszik az ország közepén.

„Világosan kijelentjük, hogy ellenezzük Románia regionalizálását, de hatékonyabb közigazgatásra van szükség. Az RMDSZ a legszebb álmaiban se gondolja, hogy lesz majd egy saját régiójuk Románián belül!” – fogalmazott.

Az ellenzéki alakulat elnöke hozzátette, a települések összevonását már nemcsak az AUR, hanem a gazdasági szféra képviselői is követelik, a jelenlegi koalíció azonban ezt nem képes véghez vinni. „Majd megtesszük mi, az intézkedést belefoglaltuk a kormányprogramunkba” – nyomatékosította Simion.

 

Nyitókép: George Simion Facebook-oldala

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. április 28. 09:19
Félnek a szőrőstalpúak! Lopós, hazug banda.
brekker
2023. április 27. 22:59
De az is lehet, hogy mégis, ha keveset költötök fegyverkezésre. Úgyhogy hajrá, égessétek a pénzt!
brekker
2023. április 27. 22:54
Félreelkerülések végett: Orrvérzésig az nem azt jelenti, hogy betörjük az orrotokat, hanem azt, hogy túlvállaljátok magatokat.
brekker
2023. április 27. 22:42
Majd elfelejtettem, fegyverkezzetek orrvérzésig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!