Kiállítják a „halál kereskedőjének” festményeit

2023. március 08. 15:22

A világ egyik leghírhedtebb fegyverkereskedőjének kiállítását nyitották meg Moszkvában.

2023. március 08. 15:22
null

Viktor But, aki decemberben egy fogolycsere keretében szabadult ki amerikai fogságából kedden egy moszkvai galériában nyitotta meg saját műveiből álló kiállítását.

„Amikor teljesen szürke falak vesznek körül, amelyeket szögesdrót borít, és amikor sokáig nem látod a horizontot, az nehéz. Az ilyen vizuális ingerektől való megfosztás kihívást jelentett számomra. A rajzolás segített mindezt leküzdeni” – mondta a kiállításmegnyitón.

But művészeti kiállítása a stílusok és témák széles skáláját vonultatja fel, a szovjet korszak filmsztárjainak portréitól a harci repülőgépeket, illetve állatokat ábrázoló képekig.

Rajzainak és festményeinek többsége realista módon készült, de vannak absztrakt kísérletek is

írja az Associated Press. A kiállításon személyes tárgyak, fényképek és But amerikai börtöncellájának alaprajza is megtekinthető.

A széles körben

„a halál kereskedőjeként”

ismert Butot 2011-ben ítélték el terrorizmus vádjával.

But mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat és kiállt amellett, hogy törvényes vállalkozó. Oroszország éveken keresztül követelte But szabadon engedését. Washington és Moszkva végül tavaly decemberben egyezett meg arról, hogy kicserélik Butot az Oroszországban drogbirtoklás miatt letartóztatott amerikai női kosárlabda-játékosra Brittney Grinerre.

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2023. március 08. 16:12
"merchant of death" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nincs a világon még egy ilyen seggfej nép, mint az amerikai :D
123321
2023. március 08. 15:53
"halál kereskedője" :,DDDD jól elszórakoztatnak minket ezek az amcsik...
nick89
2023. március 08. 15:47
A KESMA híreit látják és hallják....
luzitanxaver
2023. március 08. 15:45
Viktor But, a művész. Hunter Biden, a művész. Tele vagyunk feltörekvő tehetségekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!