Bloomberg: „Arcmentő kísérlet” a magyar küldöttség svédországi látogatása

2023. március 08. 09:36

A lap cikke szerint a vizit lehetővé teszi, hogy a magyar döntéshozók „kiteregessék frusztrációikat” a NATO-bővítés jóváhagyása előtt.

2023. március 08. 09:36
null

A magyar kormány és a parlament többsége egységesen támogatja Svédország csatlakozását a NATO-hoz – közölte a Bloomberg. A portálon felidézik: a Fidesz delegációja kedden Stockholmban is megerősítette ezt, azonban Orbán Viktor valójában alkupozícióját akarja erősíteni a NATO-bővítéssel az EU-val folytatott vitában,

hogy hozzáférhessen a blokkolt 30 milliárd eurónyi forráshoz.

Mivel a magyar uniós források továbbra is be vannak fagyasztva, és sem Finnország, sem Svédország nem támogatja ezek feloldását, a magyar küldöttség látogatása jórészt „arcmentő kísérletté” vált, amely lehetővé teszi, hogy a magyar döntéshozók kiteregessék frusztrációikat a bővítés jóváhagyása előtt. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke korábban kijelentette,

elvárják az uniós tagországoktól, hogy abbahagyják a Magyarországról szóló hazugságok terjesztését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a ratifikáció előkészítése során februárban azt mondta, hogy a kormány mindvégig támogatta a NATO-bővítést, és csak a parlamenti képviselőket kell meggyőzni.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 08. 23:02
A csicskák csak rázzák a pofonfát, majd a végén teszik, amit parancsolnak nekik. A vétótlan köpcös geci zsarolt szar alak.
KBA98
2023. március 08. 16:52
A nagy arc a valaha jól működő Svédországé, most már migráns tanya lett! Nélkülünk meg sehova nem léphet!
mysstes
2023. március 08. 16:48
ha ennyire nincs nálunk jogállam, akkor szarják le a magyar állásfoglalást! ja, hogy azt mégsem? akkor döntsék már el!
polárüveg
2023. március 08. 16:45
Arcátlanul arcoskodó a Bloomberg. Bankárkaszt hangja a népnek, ezért vegyük mindennek az ellenkezőjét, amit állít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!