A szaúdi uralkodó nagyot álmodott: olyan Rijádot szeretne, amely mellett Dubaj csak egy porfészek

2023. március 25. 11:01

Az ország fővárosában repülő sárkányok, hologramóriások és lebegő sziklák alatt lehet sétálgatni teljesen mesterséges klimatikus viszonyok között, egy hegyomlás méretű, arany kocka belsejében.

2023. március 25. 11:01
null

A szaúdiak terve szerint a nem is olyan távoli jövőben az ország fővárosában repülő sárkányok – az nem derült ki, hogy ezeket  vetítéssel állítják elő, vagy esetleg kísérleteznek addig egy hüllő és egy madár keresztezésével –, hologramóriások és lebegő sziklák alatt lehet sétálgatni teljesen mesterséges klimatikus viszonyok között, egy hegyomlás méretű, arany kocka belsejében – számol be a 444.

A „New Murabba” – azt jelenti, „új tér” – projekt reklámvideója szerint a rijadi új városközpontba megálmodott kocka vagyis a Mukaab egy 400 méter magas, 400 méter széles és 400 méter hosszú éítmény lesz, akkora, hogy húszszor elfér benne az Empire State Building. Mohammed bin Szalmán uralkodó azt szeretné elérni, hogy Dubai csak egy kelet-európai, faluszéli zsibvásárnak tűnjön ezek után a pálmafa alakú szigeteivel és a giga akváriummal felturbózott gigaplázájával.

A látványosnak ígért „új valóság” mellett egyébként azt ígérik, az arany kockában az evés, ivás és vásárlás mellett pihenni, kulturálódni, sőt élni is lehet majd. Irodaházakról nem esett szó.

Nyitókép: Youtube/Képernyőfotó

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pet.Ef
2023. március 25. 20:06
Mukaab egy 400 méter magas, 400 méter széles és 400 méter hosszú építmény lesz.. kizárt, 15 négyzetmérföldet írnak a hivatalos oldalon. 400 méter hosszúságba belegondolt a cikkíró hogy milyen kicsi és hogy férne bele ennyi minden? Na mind1..
Akitlosz
2023. március 25. 17:14
Azért éri meg megalomán presztizsberuházásokat csinálni, mert a turisták többségét jobban érdekeli az épített környezet, mint a természetes. Ilyen épületekkel lehet egy városba csábítani a turistákat.
bela barva
2023. március 25. 16:52
Tessék mondai ennek mennyi is lesz az ökológiai lábnyoma? Na ezért kell az összes zöldet a betonba önteni.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. március 25. 15:24
Egészségükre, pénz van, akarat van, miért ne? Ott nem gendervécékre és buizijogokra megy el a társadalom figyelme
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!