Afgán férfi késelt halálra két nőt Lisszabonban

2023. március 28. 16:32

Az indítékok egyelőre nem ismertek.

2023. március 28. 16:32
null

Késsel támadtak meg több embert kedden a portugál főváros Ismaili Központ nevű iszlám intézményében. Legalább ketten életüket vesztették, többen megsebesültek – jelentette be a portugál rendőrség.

A késelőt a lisszaboni rendőrség a tettének elkövetése után nem sokkal elfogta és őrizetbe vette, kórházi kezelésre szorul.

Sajtóértesülések szerint afgán származású volt.

António Costa portugál miniszterelnök azt mondta, egyelőre korai lenne minősíteni hogy pontosan milyen indíttatású bűncselekmény történt.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA-LUSA/Miguel A. Lopes

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 29. 02:47
Azert ilyenkor az lenne a helyes megoldas, ha az elkoveto melle meg masik 9 afgant kivinnenek a tengerre s behajigalnak oket a vizbe halelesegnek. Amelyik emberjogi bunozovedo ajvekolna miattuk, azt is a csapat utan hajitani. Figyelembe veve mindenki erdeket, az uton az afganok meg egy utolsot fiki-fikizhetnek az emberjogin (nekik ugyis mindegy, hogy az illeto no vagy ferfi).
LancelotDuLac
2023. március 29. 00:15
fehér keresztény nő volt ?
tésztagyári szakmunkás
2023. március 28. 22:12
"Az indítékok egyelőre nem ismertek." Elárulom: a kontrollálatlan bevándorlás.
Odone Ricci
2023. március 28. 18:15
Legújabban ezek az utcai rögtönzött késelések főleg nőket céloznak meg, mert az elkövetők hazájában a nőnek kevesebb értéke van egy tevénél. Legutóbb a milánói központi vasútállmáshoz közel volt ilyen késelés márc. 6-án, fényes nappa. Egy 23 részeg éves marokkói telefont és pénzt lopott késes fenyegetéssel nőktől. Aki ellenállt, azt megkéselte. A végén hat személy sebesült meg. A legsúlyosabban egy 68 éves olasz férfi, aki a nők segítségére sietett. Őt életveszélyes állapotban kórházba szállították. Túl sok fiatal idegen munkanélküli lézeng NY-D-E- Európában, ezért így szereznek maguknak pénzt és mobilt, ami a drogkereskedéshez elengedhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!