Az ortodox pátriárka megátkozta Zelenszkijt

2023. március 30. 07:58

Azt hiszik, hogy miután a mi hátunkon kerültek hatalomra, így szembefordulhatnak velünk? – tette fel a kérdést Pavlo metropolita.

2023. március 30. 07:58
null

A buk.info orosz portál beszámolójából kiderült, hogy Pavlo, a Moszkvai Patriarchátus ukrán ortodox egyházának metropolitája „garantálja”, hogy Isten nem bocsátja meg Volodimir Zelenszkij elnöknek, amiért kiszakította a moszkvai egyházat a kijevi Lavrából. 

Azt hiszik, hogy miután a mi hátunkon kerültek hatalomra, így szembefordulhatnak velünk? Isten nem fog megbocsátani önnek és a családodjának” – fogalamzott.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 30. 16:55
Büszke lehet rá az egyház! :(
lendvaiildiko
2023. március 30. 16:37
A híradás finomításra szorul. Pablo Patriacha ukrán, és az ukrán, a Moszkvai Patriarchátushoz hű egyház patriarchája. Csalással, erőszakkal kikényszerítették az önálló (autokefál) egyház megalakulását Poroschenko idején. Sikerült kettészakítani egy az ukrán egyházat: az eredeti (immáron Moszkva fennhatóságát elismerő) egyházhoz a hívek kb 75 %-a tartozik, a Kijevi Patriarchátoshoz kb 25 % csatlakozott. Zelenszkij nagyvonalúan be is tiltotta a Moszkvához hű egyházat, ám végül az alkotmánybíróság engedélyezte működését. Így kitiltották a korábbi tulajdonost a Kijevi Lavrából, kolostorokban kutakodtak, zaklatták "Moszkva híveit). A Moszkvai Patriarchátus Ukrán egyházának honlapján ez olvasható: A Moszkvai Patriarchátus ukrán ortodox egyházának metropolitája, Pavel "garantálja", hogy Isten nem bocsátja meg Vlagyimir Zelenszkij elnöknek, amiért kilakoltatta a moszkvai egyházat a Kijev-Pechersk Lavrából. Ezt egy videoüzenetben mondta. Nem csak az oroszokat üldözi Ukrajna, de nemzetiségek mellett az egyházüldözés is a demokratikus Ukrajna mindennapi gyakorlata.
LancelotDuLac
2023. március 30. 15:46
Ráolvasott közben tűvel szurkált egy szalmabábút? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
felcsutfan
2023. március 30. 13:08
Orosz ortodoxia, a béke vallása. Az iszlám sajnos lecsúszott a dobogóról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!