Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Teljesen megsemmisülhetett a korábban Putyinnak panaszkodó orosz ezred

2023. március 03. 21:58

Eddig csak két sebesültről tudnak, a többiek vagy meghaltak, vagy eltűntek.

2023. március 03. 21:58
null

A Sibreal szerint „gyakorlatilag kiirtották” azt az Irkutszki területről származó ezredet, amelyik még a háború elején a rossz körülményekre panaszkodtak Putyinnak. Az ezred katonájának egyik hozzátartozója szerint az ezredből semmi sem maradt. Eddig csak két sebesültről tudnak, a többiek vagy meghaltak, vagy eltűntek.

Az irkutszki kormány küldöttsége humanitárius segélyt is fog szállítani a katonáknak a megszállt ukrajnai területekre a Donyecki Köztársaságba, ugyanakkor a mozgósított férfiaknak nincs katonai kiképzésük, legalábbis a portál szerint. „Ők tegnapi építőmunkások, sofőrök és menedzserek. Sokan közülük 40 évnél idősebbek, krónikus betegségekkel küzdenek” – olvasható.

Tavaly februárban Putyinnak panaszkodtak

Az oldal felidézi azt is, hogy ez az a szakasz, amely tavaly februárban arról panaszkodott egy videóban Putyinnak, hogy a donyecki szakadárok alá osztották be őket, tőlük kapták a parancsokat – és

illetve úgy küldték őket az ukrán állások ellen, hogy sem megfelelő kiképzést nem kaptak, sem pedig információt arról, hogy mivel is néznek szembe. „A mozgósítottak közül sokaknak azt ígérték, hogy területvédelmi szolgálatra küldik őket, de valójában háborús övezetbe küldték őket” – írták. A Mandiner cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus
2023. március 07. 13:39
Elmondtam, hogy mi az, amit én nem tudok tolerálni, kár volt ráerősíteni.
falcatus
2023. március 05. 22:24
pihenje ki magát és még várjon egy kicsit a triumfálással :) P.s.: a januári, februári árbevétel azért lett alacsonyabb, mert még tart a felhalmozott európai készlet. Egyébként már év végén ő maguk azzal számoltak, hogy idén 10-15 %-kal kevesebb lesz a kitermelt mennyiség, de ez az árbevételnél mindössze pár %-ot fog jelenteni a magasabb árak miatt.
kafabatka
2023. március 05. 08:23
Az írói hitelességen esett itten csorba. Ezred vagy szakasz,döntsük mán el! Mán megin a hangulat keltetése megyen...
putyliorkok
2023. március 04. 17:56
Jaj, de jó!:D SLAVA UKRAINI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!