Az EU befagyasztott orosz állami vagyont fektetne be, hogy pénzt szerezzen Ukrajnának

2023. március 26. 09:26

Egy ilyen példa nélküli kísérlet jogi, politikai és gazdasági kérdéseket vet fel, ezért az uniós országok a múlt hónapban munkacsoportot hoztak létre.

2023. március 26. 09:26
null

Az Európai Bizottság mintegy 2,6 százalékos hozamot vár az orosz központi bank uniós szankciók miatt befagyasztott eszközeinek befektetéséből a Politico által megszerzett dokumentum szerint.

Az EU vizsgálja a befagyasztott orosz devizatartalékok felhasználásának jogi lehetőségeit, beleértve azokat is, hogy

olyan hozamot generáljanak, amelyet Ukrajna újjáépítésének finanszírozására lehetne fordítani.

Egy ilyen példa nélküli kísérlet jogi, politikai és gazdasági kérdéseket vet fel, és az uniós országok a múlt hónapban munkacsoportot hoztak létre annak megvizsgálására, hogy mit lehetne tenni.

„Az EU tagállamai között egyetértés van abban, hogy nagyon-nagyon alaposan megvizsgálják, hogyan lehet ezt az intézkedést összhangba hozni az uniós és a nemzetközi joggal” – mondta Anders Ahnlid, a munkacsoport elnökével megbízott svéd diplomata. 

 

***

Fotó:123RF

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2023. március 27. 08:34
az eu örökre lemond az olcsó és sok energiáról és lemond arról, hogy valaha visszakapaszkodjon világhatalmi státuszba
Martell 2
2023. március 26. 21:44
A tulajdonjoggal sehogy nem egyeztethető össze, de majd elgondolkodnak az okosabb kínai, arab, afrikai gazdagok érdemes e nyugati bankban pénzt tartani, ahol bármikor ellophatják.
Falióra tábornok
2023. március 26. 20:43
mocskos prüsszel báncsa a ork oligarchavagyont brühühü :((((
nitsahon
2023. március 26. 20:26
Lesznek következmények, a kínaiak IS ELGONDOLKODHATNAK....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!