Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett támogatója Szerbia uniós csatlakozásának

2023. március 27. 15:13

Szóba került az is, hogy szomszédos országokként létfontosságú a Magyarország és Szerbia közötti szoros határvédelmi együttműködés.

2023. március 27. 15:13
null

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Vladimir Orlicot, a Szerb Nemzetgyűlés elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A jelenlegi háborús veszélyek között, és a szankciós válság következményei miatt is

Szerbia EU-tagsága stratégiai kérdés, amely nem tűr további halasztást

– hangzott el a találkozón. Orbán Viktor biztosította a szerb házelnököt, hogy Magyarország minden uniós fórumon eltökélt szószólója marad a Nyugat-Balkán uniós integrációjának, az orosz-ukrán háború kapcsán pedig mindketten azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaztak.

Szóba került az is, hogy szomszédos országokként létfontosságú a Magyarország és Szerbia közötti szoros határvédelmi együttműködés az illegális migráció feltartóztatására.

Egyetértettek az energiabiztonság további erősítését szolgáló együttműködés folytatásában,

üdvözölték, hogy nemrég megállapodás született egy magyar-szerb gázkereskedelmi vegyesvállalat létrehozásáról – tájékoztatott Havasi Bertalan.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 27. 18:46
Ez garancia a kívül-maradásra..:)
Schanzela
2023. március 27. 17:19
Még sok évvel ezelőtt amikor mi voltunk a belépés előtt, nyugatról érkezet ott élő ismerősünk azt mondta" Nagyon megbánjátok ha beléptek " Nem hittünk neki de igaza lett ,sajnos :(
llnnhegyi
2023. március 27. 17:09
Hajrá Szerbia! Be az EU-ba!
letsgobrandon
2023. március 27. 15:54
A liberális zsidóknak inkább az iszlám nigger imádó korrupt buzinyugat az etalon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!