Olaszországban egyre reménytelenebb a migránshelyzet, rendkívüli intézkedéseket vezetnek be

2023. március 31. 19:25

 Giorgia Meloni nem hajlandó engedni a „beletörődés ideológiájának”, amit az EU kényszerít rájuk.

2023. március 31. 19:25
null

Olaszországban rendkívüli intézkedéseket vezetnek be az egyre több migráns elhelyezésére. A határok hatékony védelmének szükségességét hangoztatta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az Il Piccolo című trieszti napilapnak adott interjúban pénteken, miközben a belügyminisztérium bejelentette, hogy

minden tartományban tábort alakítanak ki az országban tartózkodó több mint százezer migráns elhelyezésére.

Giorgia Meloni kifejtette, nem áll szándékában engedni a „beletörődés ideológiájának”, amit a migrációs politikában az Európai Unió kényszerített a tagállamokra.    

– mondta a kormányfő, aki a trieszti napilapnak az északkeleti határrégióban, Friuli -Venezia Giuliában hétvégén esedékes tartományi választások előtt nyilatkozott. Matteo Salvini kormányfőhelyettes a balkáni migrációs útvonal célállomásaként ismert Friuli -Venezia Giulia pénteki kampányzáróján azt mondta: keleten Trieszt, nyugaton a francia határnál található Ventimiglia, délen Lampedusa szigete nem olasz, hanem európai határkapu, „de Európa jelenléte nem érezhető”.

(MTI)

Kiemelt kép: Alessandro Serrano/AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2023. április 01. 18:07
Hogy van az olaszul, hogy Dry feet, wet feet? Tessék a kubai menekültekre vonatkozó amerikai törvényt lefordítani olaszra, megszavazni és meglátjuk mi lesz?
Odone Ricci
2023. április 01. 08:34
Ameddig az idegen felségjelzésű (fr.ném.holl.norvég, sp. ) NGO-hajók nyugodtan szállítják a Földközi- tengeren a kis csónakokról átvett illegális migránsokat az olasz partok felé, addig a helyzet csak romlik. Libia, Tunézia, Törökország és Görögország partjairól indulnak így el, majd a nemzetközi vizeken átveszik őket az NGO-hajók. Személyzetük munkanélküliekből toborozott fiatalok, akiknek jó fizetés jár ezért, tehát ők buzgón hajtják végre a parancsot. Az utolsó pár mérfölnél kiteszik őket hosszú kinai gumicsónakokra, vörös mentőmellénnyel, egy csónakon akár 4O-5O ember ül. Az olasz kikötők pedig kötelesek embereket menteni ilyen körülmények között. Ki van ez találva alaposan. ----- Talán nem honi polgár tudja, hogy a helyreállítási alap 3. "tranche-"át most az olaszoknak is visszatartják, mert állítólag a határidő márc.31. volt, hogy "feltételek" betartására és a mostani jobbos kormány ezt állítólag nem tette meg. Ugye emlékszik még mindenki Szt. Orsolya kijelentésére: "Kiéheztetjük Mo-t" - hát most az olaszokat is ez fenyegeti, mert jobbra szavaztak. ( Aki most erre dislike-ot ad, kérem érveljen, elfogadom az ellenvéleményeket is).
scorpicores
2023. április 01. 06:43
Sajnos, eddig neki is csak a szája jár, nem egészen ezt vártam tőle...fotózkodni annó jó v Orbánnal...
Gèbi
2023. április 01. 05:42
Meloni egy csalódás mindenki számára. Ha célt akar érni migráns ügyben, ahhoz radikális jogszabályi változtatások kellenek. Az első hogy menedék kérelem ne legyen beadható Olaszországban, csak az olasz külképviseletek valamelyikén. A második, hogy a partot ért migránsokat automatikusan visszatoloncolni azonnal Afrikába, vagy ahonnan közvetlenül beléptek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!